Güneyde yeni heyecan

Geyve, Pamukova, Taraklı ilçeleri güç birliği yaptı
Editör Editör

Sakarya’nın güney bölgesi için Geyve, Pamukova ve Taraklı ilçelerini kapsayan bir dernekleşme çalışması başlatıldı. Üç ilçenin; iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve bir çok kesimini temsil eden ileri gelenleri, bölgelerinin sesini duyurmak, kültürlerini yaşatmak ve hemşehrileri arasında dayanışmayı sağlamak amacıyla bir dernek çatısı altında birleşmeye karar verdi.

ESKİ DERNEĞİN YENİLENEN YÜZÜ
Sakarya’da 2009 yılında Geyveliler Kültür ve Dayanışma Derneği olarak kurulan sivil toplum kuruluşu, yeni yapılanma ile daha aktif hale gelmek ve faaliyet alanını genişleterek güney bölgesinin gelişimine katkıda bulunmak hedefi ile yeni bir çalışma başlattı.
Geyve, Pamukova ve Taraklılılar, mevcut derneği bir tüzük değişikliği ve güçlü bir yönetim yapısı ile yeniden yapılandırmak üzere bir araya gelerek yol haritasını belirledi. 
Yeni oluşumun hedeflerini belirlemek, başkan seçimi ve yeni üyelerle tanışma amacıyla bir toplantıda buluşan hemşehriler, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

TOPLANTIYA YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ
Geçtiğimiz Perşembe akşamı Sakarya Ofis Sanat Merkezi’nde yapılan toplantıya yoğun katılım sağlandı. Salonun tamamen doldurulduğu toplantıya, İl Tarım Müdür Yardımcısı Ümit Erol, Geyve Tarım İlçe Müdürü Hüseyin Saban, Adapazarı Pancar ekicileri Kooperatifi (APEK) Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Karasakal, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bölge Koordinatörü Fatih Kıcır, Kızılay Geyve İlçe Başkanı Mehmet Çakır, işadamları Mustafa Yılmaz, Hüseyin Şen, Selçuk Özel, Alaaddin Şengül, Emre Yetiş, İsmail Şenol ve Orhan Çolak ile çok sayıda davetli katıldı.
Toplantıda Geyve, Pamukova ve Taraklı ilçesinin ileri gelenleri, derneğe yeni bir isim belirlenmesi ve yeni yapılanma sürecinde başkan adayı seçiminde iştişarede bulundu.
Divan kurulunu Orhan Çolak, Sabahatin Karasakal, Hüseyin Şen ve Kadir Gezer’in yaptığı toplantının sunumunu Ali Arıcı gerçekleştirdi. Katılımcılara toplantı hakkında bilgilendirme yapan Arıcı, program akışını paylaştı. Açılış konuşmasını Geyveliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Şimşirel’in yaptığı toplantıda, derneğin amacı ve faaliyet alanları ile ilgili açıklamayı ise Hasan Kısa gerçekleştirdi. 

İPEKYOLU’NDA YENİ OLUŞUM
Hasan Kısa, yaptığı konuşmada, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Sakarya’nın güney bölgesinin halkı olarak bölgenin gelişip kalkınmasına destek vermek, 
hemşehrilerinin sorunlarına çözüm üretmek için yeni bir oluşumla biraraya geldiklerini ifade etti.
Necip Fazıl Kısakürek’in Sakarya Şiiri’nden okuduğu; ‘’Su iner yokuşlardan hep basamak basamak, benimse alın yazım yokuşlarda susamak… Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya, yüzüstü çok süründün ayağa kalk Sakarya…’’ dizelerine atıfta bulunan Hasan Kısa, ’’Sakarya’nın güneyi olarak artık ayağa kalkıyoruz. Amacımız bölgemizin her yönüyle kalkınmasına katkı vermek. Bu inanç ve düşüncelerle yola çıkıyoruz” dedi.

YENİ OLUŞUMDA BÜYÜK HEYECAN
Divan Başkanı Orhan Çolak, toplantıya gösterilen ilgi ve kuruluş sürecinde yaşanan bu enerji ve heyecanın kendilerine güç verdiğini söyledi. Çolak, ’’Yardımlaşma ve dayanışma içersinde bölgemizi hakettiği yere taşıma hedefiyle çıktığımız bu yolda siz değerli hemşehrilerimizin enerjisi, yapacağımız faaliyetlere yansıyacaktır inanıyorum. ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ Bu amaçla biraraya geldiğimiz bu oluşum şehrimize hayırlı olsun’’ diye konuştu. 

BAŞKANLIK İÇİN FATİH KICIR ÖNERİLDİ
Toplantıya katılanlarla yapılan değerlendirme sonucu, yönetim kurulu başkanlığı için derneğin kurucuları arasında yer alan Fatih Kıcır isminde mutabık kalındı.
Hemşehrilerinin teveccühüne teşekkür eden Fatih Kıcır, toplantıda hitap ederek, derneğin amaç ve hedeflerini anlattı. Dernekçiliğin bir dertlenme işi olduğunu belirten Kıcır, ‘’Bölgemizin gür sesi olmak üzere çıktığımız bu yolda daima birlik ve beraberlik içerisinde hareket edersek başarılı olacağımıza inanıyorum. Derneğimizde adaletli bir şekilde yapacağımız görev dağılımı ile bölgemizin sorunlarını paylaşarak çözüm yolları arayacağız. Yönetimimiz ve tüm üyelerimizle birlikte yapacağımız faaliyetlerle bölgemizde bir güç haline gelmek ve sevinçlerimizi, üzüntülerimizi paylaşmak üzere hep bir araya geleceğiz’’ dedi.

İNSANA DOKUNAN FAALİYETLER
Sosyal yardımlaşma ve kültürel faaliyetlere ağırlık vereceklerini belirten Kıcır, ‘’Bölgemizde yaşayan hemşehrilerimizin hayatın dokunarak, eğitimden sağlığa, ekonomiden spora her alanda dayanışma içerisinde olacağız. En büyük mirasımız olan ancak giderek kaybolan kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesiller için devam ettirmek istiyoruz. STK’larda en büyük unsur beraber olmaktır. Güzel düşünce ve niyetlerle çıktığımız bu yolda bizi yalnız bırakmayın. Yeni derneğimiz, bölgemiz ve Sakaryamız için hayırlara vesile olsun’’ diye konuştu.
Fotoğraflar: Hüsamettin Çağlar

Hasan Kısa

Ali Arıcı

Fatih Kıcır

Geyveliler Dernek Başkanı Ekrem Şimşirel

Başkan Fatih Kıcır

#tarakli #geyve #pamukova #sakarya #guney #dernekfatih-kicir

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs