HAFIZ OSMAN KABA VEFAT ETTİ

.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

HAFIZ OSMAN KABA VEFAT ETTİ

Geyve Vergi Dairesi personeli Özkan Kaba'nın babası, Geyve Merkez Sinan Bey Camii emekli müezzini Hafız Osman Kaba(83) hoca Hak'kın rahmetine kavuştu.

Merhumun öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına aile fertleri, hoca arkadaşları ve yüzlerce sevenleri katıldı. Merhum aile kabristanlığına defnedildi.

GEYVE HABER ekibi olara, merhuma Cenab-ı Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar dileriz.

 

BİR HATIRA

Geyve'nin mütevazi insanları namaz sonrası ya cami yanındaki kahvehanede ya da cami avlusunda oturup sohbet ederler. 24.02.2020 günü namaz sonrası cami avlusunda yine çay sohbeti vardı. Emekli hocaların çoğunlukta olduğu dostlarım beni de masalarına davet ettiler. Çayları içtik, fotoğraf çektim. Kendileriyle kısaca röportaj yaptım. Rahmetli Hafız Osman Kaba hoca kendini şöyle tanıtmıştı:

 

HAFIZ OSMAN KABA KİMDİR?

1940 yılında Pamukova'ya bağlı Kemaliye köyünde doğdum. Osmaneli'de hafızlığımı tamamladım. 1963 yılında Çardak köyünde fahri imamlık yaptım. O zamanlar cami hocasının iaşesini köy halkı karşılardı. Camilere müezzin ve imam görevlendirmesi olunca, Geyve'ye atandım. Önce Atapaşa camisine, 1970 yılında da Merkez Camiye müezzin oldum. 37 yıl 8 ay görev yaptıktan sonra emekliye ayrıldım. Bu arada yaz tatillerinde yüzlerce çocuğa Elif cüzünü okuttum, namaz surelerini ezberlettim. Çocuk okutmak çok güzel bir şey.

#osman #kaba #vefat #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs