GEYVE'DE 30 AĞUSTOS COŞKUSU

.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN


30 Ağustos Zafer Bayramının 101. yıl dönümü Geyve'de coşkuyla kutlandı.

Geyve Cumhuriyet Meydanında yapılan kutlama merasiminde; ilçe kaymakamı Murat Güven ve belediye başkanı Metin Atalay Atatürk anıtına çelenk sundular. Daire amirleri, emniyet ve jandarma kuvvetleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri, STK ve vatandaşlar saygı duruşunda bulundular, İstiklal Marşını coşkuyla söylediler. Programı öğretmen Halil Sert başarıyla sundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Geyve Jandarma Bölük komutanı Üstğ. Mehmet Kütük özetle şunları söyledi: Bugün Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı, Türk’ün zaferler ayı olan ve 30 Ağustos 1922’de kazandığımız Büyük Zaferin 101.yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve sevincini yaşıyoruz. Bu ay neden zaferler ayıdır? Çünkü Belgrat, Mohaç, Çaldıran, Kıbrıs’ın fethi, Otlukbeli ve Anadolu’nun kapılarını sonuna kadar araladığımız ve öz yurdumuza adım attığımız 26 Ağustos Malazgirt Zaferi bu ayda kazanılmıştır. İşte bunun için ağustos ayı, Türk’ün zafer sembolü ve nişanı olmuştur.
Asya’da, Avrupa’da ve Afrika’da nice zaferler kazanan Osmanlı ordusu, zamanla gücünü yitirmeye başlamış, ağır yenilgiler almış ve Avrupalılar “Hasta Adam” diyerek; ülkeyi paylaşmak istemişlerdir. Oysa “Ata cengi buyurdu, Türk’ün asker olduğunu tüm dünyaya duyurdu.”

1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki ordumuz, Yunan ordusunu Sakarya, Afyon ile Kütahya’dan geri püskürttü ve 9 Eylül’de Yunan ordusu İzmir’de denize döküldü. Dostların ve ülkenin güvencesi, düşmanların korkulu rüyası olan Türk ordusu; her zaman ve her yerde göreve hazırdır. Silahlı Kuvvetler Günü olarak ilan edilen 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Üstğ. Kütük’ün coşkulu konuşması çok beğenildi.

Program, Geyve Kaymakamı Murat Güven'in makamında tebrikatları kabul etmesiyle sona erdi. 

#30 #agustos #zafer #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs