Geyve Pazarı – 5 Ekim 1950

Geyve’nin hafızasına kaydettiğimiz bu fotoğraf 5 Ekim 1950 yılında Geyve Pazarı önünde çekilmiş. Misafir hanımlar Göynük’e dönmek üzereyken görülüyor...

Her mekan gibi Geyve’nin de bir hafızası var, ama biz bundan ne kadar haberdarız? Yaşadığımız yerin tarihini ne kadar biliyoruz? Ya da gerçekten biliyor muyuz? Bu sorular önemli aslında... Yoksa gelecek adına her şeyi yok ettiğimizi fark etmeyebiliriz.



 



Size sunduğumuz bu orijinal fotoğraf, buralara ait. 5 Ekim 1950 tarihinde çekilmiş. Tam olarak nerde mi çekilmiş? Geyve Pazarı’nın önünde... Günlerden Perşembeymiş.



 



Düşünün, fotoğrafta gördüğünüz hanımlar, ta Bolu Göynük’ten pazar yakmak için Geyve’ye gelmişler. Nasıl bir pazarmış ki acaba? Bilemiyoruz tabi.. Geri dönmeye hazırlanan bu üç hanımefendi, yanlarındaki çocuklarıyla birlikte hatıra olsun diye makineye hoş bir poz vermişler.



 



Asıl pozu ise, dikkat ederseniz, Dodge marka kamyona yaslamış halde duran bey amcamız vermiş. Fotoğraf, dönemin atmosferini yansıtması açısından da ayrı bir anlam taşıyor.



 



Şayet sizin de elinizde Geyve'ye ait eski fotoğraflar varsa bizimle paylaşabilirsiniz. Böylece ilçemizin tarihine ilişkin orjinal bir albümümüz olur ve Geyve sakinleri yaşadıkları yerin geçmişine ait hoş anları yakalama fırsatı bulur.



 



Geyve Haber



 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs