Başbakan Sakarya'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bir Dizi Açılış ve Parti Mitingi İçin Sakarya'ya Geldi.

Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN











Bazı yollar taşıt trafiğine kapatıldı





Trafiğe kapalı








'ONE MİNUTE' SEÇİM SLOGANI OLDU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsviçre'nin Davos Kasabasında Yapılan Dünya Ekonomik Formu Gazze Panelinde Moderatöre Söylediği 'One Minute' Sözü Seçim Sloganı Oldu.


 



ERDOĞAN, daha sonra eşi Emine Erdoğan ile birlikte Hendek ilçesindeki tesislerin açılışından sonra Sakarya'daki açılış ve miting için Sakarya'ya hareket etti. 


 


ERDOĞAN, Sakarya'da Marmara depreminde yıkılan resmi binalar için yapılan Resmi Daireler Kampüsü'nü açtı. 


Başbakan ve eşini taşıyan OBA helikopteri Hendek Atatürk Stadı'ndan kalkarak Camili Osmanbey İlköğretim Okulu bahçesine indi. Burada İçişleri Bakanı Beşir ATALAY, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban DİŞLİ, Recep YILDIRIM, Ayhan Sefer ÜSTÜN, Hasan Ali ÇELİK tarafından karşılanan ERDOĞAN, parti otobüsüyle açılış için Resmi Daireler Kampüsü’ne geldi. 

Kampüsün kurdelesini yanındakilerle birlikte 'hayırlı olsun" diyerek kesen EREOĞAN, daha sonra kampüsü gezdi ve günün adına bir fidan dikti. Resmi Daireler Kampüsü'nde 17 Ağustos Marmara Depremi'nde hasar gördükten sora yıkılan Sakarya Valiliği yanı sıra Sağlık, Milli Eğitim, Bayındırlık, Defterdarlık, Nüfus, Tapu Müdürlükleri ile Adliye bulunuyor.


 


Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN, çocuklara nasihat ederek "El öpenlerden olmayın, sadece anne, baba ve öğretmeninizin elini öpün." dedi. 

Başbakan ERDOĞAN, Resmi Daireler Kampüsü için Hendek'ten OBA helikopteri ile Camili Osmanbey İlköğretim Okulu'na geldi. Burada öğrencilerin büyük ilgisi ve sevgi gösterisiyle karşılaşan Erdoğan, öğrencilere yakın ilgi gösterdi. Öğrencilere kısa bir konuşma yapan ERDOĞAN "Çok iyi okuyun, derslerinize çok iyi çalışın. Ülkeye hayırlı, çalışkan bireyler olun. El öpenlerden olmayın. Sadece anne, baba ve öğretmeninizin elinden öpün. Başka kimsenin elini öpmeyin" nahisatında bulundu. 

Öğrenciler Başbakan'ı kucaklamak ve daha yakından görmek için büyük izdiham oluşturdu. Öğrenciler "Başbakanımız seni seviyoruz" sloganları attı.


 


Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN, bugün Türkiye vatandaşlarının yurt içinde ve yurt dışında gururla, onurla, şerefle ben 'Türküm' diye alınları açık, başı dik gezebildiğini söyledi. 

Başbakan ERDOĞAN, Sakarya'nın Hendek ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle yapımı tamamlanan 41 hizmetin toplu açılışını yaptı. Erdoğan, yaptıkları tüm icraatlardan daha da önemlisinin, Türkiye'nin yurt dışındaki itibarını, saygınlığını artırmak olduğunu belirterek, ''Türkiye'nin dışarıdan görünümünü, manzarasını değiştirdik. Bugün Türkiye, artık AB yolunda kararlılıkla ilerliyor. Bugün artık Türkiye, BM Güvenlik Konseyi'nin geçici üyesi durumuna geldi'' dedi. 

Erdoğan, Türkiye'nin 152 ülkenin oyuyla ilk turda BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçildiğini hatırlatarak, bu itibarı ana muhalefet partisinin alamayacağını savundu. Başbakan şöyle konuştu: "Bugün artık Türkiye, bölgesel meselelere ağırlığını koyan ülkeler arasında arabuluculuk yapan bir ülke. Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun haklının, mazlumun, ezilmişin yanında yer alan, doğruyu en gür sesiyle haykıran bir ülke. Bugün artık Türkiye, yurt içinde de yurt dışında da vatandaşları gururla, onurla ve şerefle 'Ben Türk'üm' diye alınları açık, başı dik gezebilen bir ülke. Bütün bunları milletimizin enerjisini, milletimizin heyecanını, milletimizin kaynaklarını hayata geçirerek başardı. Aynı ruhla aynı birlik ve beraberlik anlayışıyla daha aydınlık yarınlara yürüyüşümüzü sürdürüyoruz, sürdüreceğiz.'' 

ERDOĞAN, Hendek Belediye Başkanı Ali İNCİ'nin başarılarını överek ''İş bilenin kılıç kuşananın'' anlayışıyla ilçede devlet millet kaynaşmasının en güzel örneğini vererek cebinden kuruş çıkarmadan yaptığı yatırımlar bulunduğunu kaydetti. Erdoğan, İnci'nin 10 yıllık icraat döneminde çok farklı hizmetleri başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini, pratik zekâsıyla tüm bunları başardığını söyledi. 

ERDOĞAN'ın konuşması sırasında törene katılanlar çeşitli pankart ve dövizler açtı. Başbakan'ı sporcu kıyafetiyle resmeden ve üzerinde 'Bu adam bu enerjiyi nereden alıyor?' sorusu ile 'İşimiz hizmet, gücümüz hizmet' yazısının bulunduğu pankartı gören Erdoğan, gülümseyerek karşılık verdi. 

'Kemal KILIÇDAROĞLU'na İstanbul'u tanıtım gezisi' başlıklı ve CHP Genel Başkanı Deniz BAYKAL ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bir arabada giderken gösteren, Kılıçdaroğlu'nun ağzından 'Beni Kâğıthane’de indir' yazısı bulunan pankartla ilgili Başbakan ERDOĞAN, gülümseyerek, ''Bu Hendekliler bir garip. Bunlar belli Temel Reis'le birlikte çalışıyorlar'' diye espri yaptı. ERDOĞAN, Kemal KILIÇDAROĞLU'nu elinde balonu olan küçük bir çocuk, kendisini de bu balonu patlatan kişi olarak gösteren karikatürle ilgili olarak da ''O balonları benim milletim çoktan söndürdü zaten'' ifadesini kullandı.


 


Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN, millet olarak aynı toprağın üzerinde aynı göğün altında toplandıklarını ve kader birliği yaptıklarını belirterek, "Kim bu topraklara nifak tohumu serpmeye çalışır, kardeşliğimizi zedelemeye kalkarsa bu millet ona en sert cevabı verir, en sert tokadı atar." dedi. ERDOĞAN, hiç kimsenin Türk milletine ve bu milletin herhangi bir ferdine karşı sesini yükselterek konuşamayacağını söyledi. 

Adapazarı'nda Kent Meydan’ında halka hitap eden ERDOĞAN, Sakarya'nın tarihlerinin ve kültürlerinin bir özeti olduğunu ifade etti. Sakarya'nın bir arada yaşama kültürünün, sevginin, barışın, hoşgörünün, dostluğun ve kardeşliğin şehri olduğunu kaydeden, ERDOĞAN, şöyle konuştu: "Sakarya Türkiye'nin tüm renklerini huzur, barış ve kardeşlik içinde kaynaştırmış bir şehir. Sakarya'ya gelince Anadolu'yu teneffüs ediyorum. Sakarya'ya gelince Trakya'yı, Kırcaali'yi, Gümülcüne'yi, Üsküp'ü, Saraybosna'yı, Bakü'yü, Tiflis'i ve Grozne'yi tenefüs ediyorum. Bu ülke tek yürek halinde, yekvücut halinde 'Çanakkale geçilmez' dedi. Bu ülke doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her ilinden, her ilçesinden, her köyünden Yemen'de Sarıkamış'ta şehitler verdi. Bu ülke Türk'ü, Kürdü, Arabı, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Çeçeni, Abazası ile kurtuluş savaşında düşmana göğsünü siper etti. Hepimiz aynı toprağın üzerinde aynı göğün altında toplandık. Kader birliği yaptık. Birlikte çalıştık birlikte mücadele ettik. Bu toprakları kendimize vatan kıldık. Aynı bayrağın gölgesinde istiklalimiz ve istikbalimiz için gayret gösterdik. Bu milletin tarihini okumayanlar bunu bilmez. Bu toprakların kültürüne bigâne olanlar bunu anlayamaz. Bu toprakların yetiştirdiği medeniyeti kavrayamayanlar bizim bu kardeşliğimizi kavrayamaz." 

Hiç kimsenin bu ülkenin başını öne eğemeyeceğini anlatan Erdoğan, hiç kimsenin bu ülkeye 'ülkelerden bir ülke' muamelesi yapamayacağını dile getirdi. Yurt içinde yurt dışında hiç bir Türk vatandaşının kendisini ezik, itilmiş, ötelenmiş ve horlanmış hissedemeyeceğini vurgulayan Erdoğan, "Kim bu topraklara nifak tohumu serpmeye çalışırsa yanılır. Kim kardeşliğimizi zedelemeye kalkarsa, kim dostluğumuzu zedemeye kalkarsa bu millet ona en sert cevabı verir, en sert tokadı atar. Hiç kimse bu ülkenin başını öne eğemez. Yurt içinde, yurt dışında benim hiçbir kardeşim, vatandaşım, hiçbir soydaşım kendisini ezik, itilmiş, ötelenmiş ve horlanmış hissedemez. Hiç kimse bu ülkeye ülekerden bir ülke muamelesi yapamaz. Hiç kimse bu ülkeye, bu millete karşı, bu milletin herhangi bir ferdine karşı sesini yükselterek konuşamaz. Geçmişte kimi liderler bunu sineye çekmiş olabilir. Başka liderlerin karşısında el pençe divan durmuş olabilir. Uluslararası toplantılarda, görüşmelerde, başka liderlerin karşısında bu sekilde tavır sergilemiş olabilirler. Bazıları horlanmaya, aşağılanmaya boyun eğmiş olabilir. Ama o devirler geride kaldı. 6 yıl boyunca dedik ki 'aldatan ve aldanan olmayacağız. Bu milletin başını öne eğmeyecek, milletimizi mahcup etmeyecek, milletimize mahcup olmayacağız.' Hamdolsun aldatan da, aldanan da olmadık. Mahcup etmedik, mahcup olmadık." şeklinde konuştu.


 


AKP Sakarya ve İlçeleri Belediye Başkan Adayları:


 


ZEKİ TOÇOĞLU 
SAKARYA 
Belediye Başkan Adayı


 


SÜLEYMAN DİŞLİ 
ADAPAZARI 
Belediye Başkan Adayı


YAŞAR YAZICI 
AKYAZI 
Belediye Başkan Adayı


İSMAİL KARAKULLUKÇU 
ARİFİYE 
Belediye Başkan Adayı


CAVİT ÖZTÜRK 
ERENLER 
Belediye Başkan Adayı


AHMET SOĞUK 
FERİZLİ 
Belediye Başkan Adayı


MURAT KAYA 
GEYVE 
Belediye Başkan Adayı


ALİ İNCİ 
HENDEK 
Belediye Başkan Adayı


ORHAN YILDIRIM 
KARAPÜRÇEK 
Belediye Başkan Adayı


AHMET GENÇ 
KARASU 
Belediye Başkan Adayı


ZEYNUR ÖZEL 
KAYNARCA 
Belediye Başkan Adayı


AHMET ACAR 
KOCAALİ 
Belediye Başkan Aday


HİKMET FERUDUN TURAN 
PAMUKOVA 
Belediye Başkan Adayı


İBRAHİM USLU 
SAPANCA 
Belediye Başkan Adayı


YUSUF ALEMDAR 
SERDİVAN 
Belediye Başkan Aday


ERTUĞRUL ÖZCAN 
SÖĞÜTLÜ 
Belediye Başkan Adayı


TACETTİN ÖZKARAMAN 
TARAKLI 
Belediye Başkan Adayı


 


 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs