En doğru seçim; direnişi tercih etmektir

Sakarya Başörtüsü Platformu 91. Başörtüsü eyleminde; 27 Nisan sürecinin gölgesinde seçimlere girildiği belirtilirken, hiçbir partinin halkın sorunlarına, baskı ve yasakların kaldırılmasına değinmediği ifade edildi.
Ali ARICI Ali ARICI



Açıklamada ayrıca KOÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ile Kocaeli Mühendisler ve



Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Kocaeli Şubesi tarafından Sapanca ilçesinde faaliyet gösteren Federal Mogul fabrikasına düzenlenen inceleme gezisinde başörtülü öğrencilerin fabrikaya alınmaması protesto edildi.


Sakarya Başörtüsü Platformu adına SABED Üyesi Ömer Sevim tarafından okunan 91. basın açıklamasında; 27 Nisan sürecinin gölgesinde seçimlere girildiği belirtilirken, hiçbir partinin halkın sorunlarına, baskı ve yasakların kaldırılmasına değinmediği şu sözlerle ifade edildi: “Fakat hiç kimse seçimlere katılacak siyasi partilerin hangi iddialarla seçime girdiklerinden, hangi sorunlarına ne tür çözümler önerdiklerinden söz etmiyor. Hiç kimse halkın sorunlarının nasıl çözüleceğine dair bir yaklaşımda bulunmuyor. Hiç kimse yasaklara dair, baskılara dair başörtüsüne dair hiçbir laf etmiyor.”



Açıklamada ayrıca KOÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ile Kocaeli Mühendisler ve Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Kocaeli Şubesi tarafından Sapanca ilçesinde faaliyet gösteren Federal Mogul fabrikasına düzenlenen inceleme gezisinde başörtülü öğrencilerin fabrikaya alınmaması;“Başörtüsü yasağının kamusal alanla sınırlı kalacağını sananların nasıl bir yanılgı içerisinde olduklarını hep söyledik yine de söylüyoruz. Başörtüsü yasağı bu ülkede sırf başörtüsü yasağı değildir. İslam’ın toplumsal hayattan dışlanması için merkeze alınan en önemli figürdür.Biz buradan Sapanca’daki Segman Fabrikasının idarecilerini protesto ediyoruz.Egemenlere yaranma arzunuz ortaya koymuş olduğumuz direnişle kursağınızda kalacaktır.” sözleriyle protesto edildi.


“Başörtüsü İslamın Emri, Müslüman Kadının Kimliğidir” ve “Tevhid-Adalet-Özgürlük” yazılı pankartlar taşıyan platform mensupları eylem boyunca “Darbecilerler Halka Hesap Verecek” ve “Direne, Direne, Kazanacağız” sloganlarını attılar. Eylemde “Cunta Yönetimine Son; Başörtüsüne Özgürlük”, “Yaşasın Başörtüsü Direnişimiz” yazılı dövizler de taşındı.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs