Çankaya için ilk tur Pazartesi!

TBMM Genel Kurulu'nda pazartesi günü yapılacak ilk tur oylamaya AKP, MHP ve DTP ile bağımsız milletvekilleri katılacak.
Ali ARICI Ali ARICI

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk tur oylama TBMM Genel Kurulu'nda pazartesi günü yapılacak.
TBMM Genel Kurulu'nda pazartesi günü yapılacak ilk tur oylamaya AKP, MHP ve DTP ile bağımsız milletvekilleri katılacak. Böylece ilk tur oylamada TBMM Genel Kurulu'nda aranan 367 milletvekilinin bulunması bekleniyor. CHP'nin boykot edeceği, DSP'nin katılmayacağı ilk tur oylamada, Abdullah Gül'ün seçilmek için yeterli oyu bulması beklenmiyor.
Takvime göre Cumhurbaşkanı adaylığı için başvuruların Pazar gecesi sona ermesinin ardından TBMM Genel Kurulu, Pazartesi günü saat 15.00'te Meclis Başkanı Köksal Toptan başkanlığında toplanarak, 11. cumhurbaşkanı seçimi için ilk tur oylamayı yapacak. Pazar geceyarısına kadar yeni bir aday başvurusu olmaz ise Cumhurbaşkanı seçilebilmek için AKP Kayseri Milletvekili, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu yarışacak. İlk turdaki oylamadan sonuç alınamaması durumunda ikinci tur 24, üçüncü tur 28 Ağustos, dördüncü tur da 1 Eylül'de yapılacak. Cumhurbaşkanı seçiminin yapılabilmesi için 367 milletvekilinin Genel Kurul'da bulunması gerekiyor. Adaylardan birinin Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için ilk iki turda 367, üçüncü turda 276 oy alması gerekiyor. Üçüncü turda da cumhurbaşkanının seçilememesi durumunda en çok oy alan iki aday için dördüncü ve son tur oylamaya geçilecek. Bu turda da 276 oy aranacak.
CHP'nin boykot kararı gereği girmeyeceği Genel Kurula 13 sandalyeye sahip DSP'nin de katılması beklenmiyor.


-MHP TURLAR BOYUNCA GENEL KURUL’DA OLACAK-


Meclis Başkanlığı’nda olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı seçimi için de aday gösteren MHP, turlar boyunca Genel Kurul salonunda tam kadro olacak, ancak oyunu kendi adayına kullanacak. Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç de Genel Kurul’da olacak ancak, oylamaya katılmayacak.
Genel Kurul salonuna katılarak 367 krizine engel olacak bir diğer parti ise 20 sandalyeye sahip DTP. Ancak, DTP tavrını oylamadan önce yapılacak değerlendirme toplantısında belirleyecek. ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, Hakkari Bağımsız Milletvekili Hamit Geylani, Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz’ın ise henüz kararları belli değil. Gül Pazartesi Genel Kurul açılmadan önce Yılmaz, Uras ve Geylani ile bir araya gelecek. Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Seyyid Eyüpoğlu ile BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu Gül’e destek verecek ve oylamaya katılarak “Evet” yönünde oy kullanacak. Bu durumda bağımsız milletvekillerinin destek vermesi halinde de 367 oy ilk turda bulunamıyor.


MECLİS’TE SANDALYE DAĞILIMI
AKP : 341
CHP : 98
MHP: 70
DTP : 20
DSP : 13
BBP : 1
ÖDP : 1
Bağımsız : 5
Boş : 1
Toplam 550

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs