Tapınak Şövalyeleri ile ilgili ilk belge

Tarihin hakkında en çok komplo teorisi üretilen konularından biri 700 yıl sonra Vatikan'ın açıklayacağı belge ile yeni bir boyukt kazanıyor. Vatikan mahkeme tutanaklarını açıklayacak.
Ali ARICI Ali ARICI
Tarihin hakkında en çok komplo teorisi üretilen konularından biri 700 yıl sonra açıklığa kavuşuyor. Vatikan, Birinci Haçlı Seferi’nden sonra kurulan ve dünyanın en gizli örgütü olduğu iddia edilen Tapınak Şövalyeleri’ne ilişkin 700 yıllık gizli mahkeme tutanaklarının bir kısmının yayınlanacağını açıkladı. 25 Ekim’de yayınlanacak belgeler 799 sayfadan oluşuyor.

Belgeler, 1119 yılında kurulan ve Kudüs’e sefer yapan Hristiyanları korumakla yeminli şövalyelerin, 13. yüzyılda Fransa kralı Phillip IV tarafından dinsizlik ve eşcinsellik suçlanmasıyla yargılanmalarına ilişkin belgeleri içeriyor. Kitabı hazırlayanlardan Rosi Fontana, belgelerin, şövalyelere yöneltilen suçlamaların doğru olmadığını kanıtladığını söyledi.

1307’de Fransa Kralı Philip bütün şövalyeleri tutuklamış, 1314’te de Papa Clement, tarikatı yasaklamıştı. Ancak bugün bile bu tarikatın gizli olarak varlığını sürdürdüğü iddia ediliyor.

EŞCİNSEL DİYE TUTUKLANDILAR

1119 yılında 1’inci Haçlı seferlerinden sonra Kudüs’e savaşa giden Hristiyanları koruyan Tapınak Şövalyeleri, Fransa kralı Philip tarafından dinsizlik ve eşcinsellik suçlarından tutuklanmıştı...
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs