Alifuatpaşa ilçe olsun sesleri yükseliyor

Sivil İnisiyatif Gurubu belde meydanında miting düzenledi



Editör Editör

Alifuatpaşalılar başlattıkları “ilçe” kampanyasını genişleterek seslerini duyurmaya çalışıyor. 23 Nisan günü belde meydanında düzenlenen geniş katılımlı mitingde toplanan Alifuatpaşalılar, bu istekte kararlı bir tavır sergiledi.
Alifuatpaşa Sivil İnisiyatif Gurubu’nun organize ettiği “Alifuatpaşa İlçe olmalı” mitingine, merkezi Pendik'de bulunan Marmara Tüm Sakaryalılar Derneği yönetimi, sivil toplum örgütleri, belde okulları, esnaf ve halk katılarak ilçe olma isteğine destek verdi.
Alifuatpaşalılar mitingde; “İlçeleğiniz Hayırlı Olsun Dediler” “Olacak Dedik Olmalı” “Alifuatpaşa İlçe Olmalı” yazılı geniş pankart açtılar.
“Kapatılmayı kabul edemeyiz!”
Coşkulu mitingde kürsüye gelen Alifuatpaşa Sivil İnisiyatif Gurubu Başkanı Eyüp Arıcan, Alifuatpaşalılar'ın ve tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak başladığı konuşmasında; Alifuatpaşa’nın neden ilçe olması gerektiğini bir kez daha vurgulayarak; tüm Alifuatpaşalılar’ın geleceğini yakından ilgilendiren ve tüm beldemizin gelecekteki konumunu belirleyecek bir değişimin arefesindeyiz. Hepinizin bildiği gibi; Mevcut Hükümetin aldığı bazı siyasî kararlar gereği; ‘Belde belediyelerinin kapatılması’ gündemde. Önümüzdeki genel seçim sonrası, kanunlaşması muhtemel “Büyükşehir Yasa tarasısı”na göre; Büyükşehir belediyelerinin hizmet alanı bütün ili kapsamına alacağından, büyükşehir sınırları içindeki bütün beldelerin belediyeleri kapatılacaktır. Bu yasa gerçekleştiği takdirde; Alifuatpaşa beldesinin belediye tüzel kişiliği kaldırılarak, Geyve Belediyesi’ne bağlanacaktır.
Bu; biz Alifuatpaşalılar için kabul edilemez bir durumdur… Hiçbir Alifuatpaşalı böyle bir sonuca razı olamaz.
Yöredeki bütün beldelerin yanında Alifuatpaşa Beldesi’nin özel durumu sözkonusudur. Çünkü beldemiz, kültürel, coğraî, ve tarihî tüm özellikleri ile diğer beldelerle aynı konumda değerlendirilemez.
Adını, Millî Mücadele kahramanı Ali Fuat Cebesoy Paşa’dan alan ve bu büyük şahsiyeti bağrında yatıran ve ülke savunmasına büyük katkıları bulunan ‘Kuvayi Millîye’nin hatıralarını saklayan beldemizin, mahalle konumuna düşürülerek tarih sahnesinden silinmesine asla gönlümüz razı olmaz!
Bu süreçte; tüm Alifuatpaşalılar’ın ‘ilçe olma’ isteği büyük anlam taşımaktadır. Sözkonusu yasa gündeme gelmeden beldemiz mutlaka ilçe yapılmalıdır!
Sahip olduğu sosya-ekonomik yapısı, tarihî ve kültürel değerleri ile ilçe olacak koşulları fazlasıyla taşıyan beldemiz, daha fazla bekletmeden ilçe yapılarak onurlandırılmalıdır. Bu, siyasî iktidar için anlamlı bir hizmet, hem de tarihe saygı açısından yerine getirilmesi gereken bir görevdir!” dedi.
Alifuatpaşa ilçe olacak!
Alifuatpaşa Esnaf Odası Başkanı Muzaffer Cengiz, mitingde halka hitaben yaptığı konuşmada, “Tüm Alifuatpaşalılar olarak ilçe olacağımıza inancımızı kaybetmeden ve bu yolda hiç bir fedakârlıktan kaçınmamalıyız. Beldemizin kesinlikle kapatılmaması için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli. Bu kararlı istek karşısında, siyasi irade sesimizi duyacak ve inanıyorum ki Alifuatpaşa hakkettiği ilçe ünvanın alacaktır” diye konuştu.
Destek verdiler
Mitinge katılmak üzere Alifuatpaşa'ya gelen merkezi Pendik’de olan Tüm Sakaryalılar Derneği, yönetim kurulu olarak Alifuatpaşa’nın ilçe olam isteğine destek verdiler. Tüm Sakaryalılar Derneği Başkanı Mustafa Akbal, Alifuatpaşa beldesinin ilçe olma isteğinin haklı gerekçelerinin olduğunu vurgulayarak, bu konuda gereken desteği vereceklerini belirtti. Akbal, konuşmasında, “Alifuatpaşa ilçe olmalıdır. Ancak bu haklı istek daha gür sesle ve daha büyük katılımlarla devam etmeli. Bu heyecan ve istek devam ettiği sürece Alifuatpaşalılar’ın hedeflerine ulaşacaklarına inanıyorum” dedi.
İlçenin önemi büyük
Son olarak kürsüye gelen, beldenin sevilen eşrafından eczacı Sabati Koçhisar, Alifuatpaşa’yı tüm yönleriyle değerlendirierek, beldenin kapatılması ve Geyve'ye bağlanması durumunda neler kaybedeceğini dile getirdi. Koçhisar, ilçe olmanın önemine vurgu yaparak, “İlçe demek medeniyet demek, ilçe demek daha büyük hizmetlerin gelmesi demek ve ilçe demek daha yaşanabilir bir çevreye sahip olmaktır. Alifuatpaşa bunu çoktan hak ediyor. Bu hakkı alabilmek için herkesin birlik ve beraberlik içinde haraket ederek, bu hakkımızı kazanmayı sağlamalıyız. Buraya yaşayacak olan gelecek kuşakları düşünüyorsak bunu onlara armağan etmeliyiz” diye konuştu.
Konuşmacıların sözlerini sık sık alkışlarla kesen Alifuatpaşalılar, miting sonrası hiç bir taşkınlığa neden olmadan olaysız bir şekilde dağıldılar.
İmza kampanyası sürüyor
Miting sonrası, Sivil İnisiyatif’in açtığı “Alifuatpaşa İlçe Olmalı” stantına gelen Alifuatpaşılar, imza vererek kampanyaya destek oldular. Kısa sürede yeterli imza sayısına ulaşılması için sürekli çağrıda bulunan Sivil İnisiyatif Gurubu, tüm Alifuatpaşalılar’ın bu kampanyaya gerekli desteği vermeleri gerektiğini belirtiyor.

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs