Toplu Sokak’ta iftar

Sakarya Cumhuriyet Mahallesi Toplu Sokak sakinleri iftar verdi.
Editör Editör
Evlerinde pişirmiş oldukları çorba, yemek ve tatlı gibi maddeleri herkes getirerek iftar sofrasında yedi.

Toplu Sokak sakinlerinden hakkı Karakaş’ın Sokak’ta iftar yapılması teklifine olumlu cevap veren sakinler pişirdikleri yemekleri getirdiler.

Evlerden getirdikleri masa, sandalye ve oturakları dizerek yemek masasını oluşturdu.

Saraybosna’dan göçmen gelen Sokak sakinleri geldikleri dönemde yaptıkları ikişer katlı binalarda iskân oluyor.

Sokak sakinlerinin tek derdi ise; kenarlarında banket bile bulunmayan yaklaşık üç metre eninde olan sokağa araçların girmesi.

Bosna-Hersek dernek başkanı Behiye Çark: “Son yıllarda kültürel erozyona uğrayan kültürel değerlerimize sahip çıkmak ve geleneği sürdürmek maksadıyla Toplu Sokak sakinleri olarak iftar verdik.

Herkes evinde pişirdiğini ortaya getirdi ayrıca içli pideler de yaptırdık. Asırlardır süregelen değerlerimizi bu şekilde canlandırmağa çalışıp idame ettirmek istiyoruz.”

Çark; sözlerini bir anekdotla devam etti. “İngiltere’ye mastır yapmağa giden bir bayan yurtta kalacaktır. Ramazan ayına rast gelir. Yurt müdiresi: “Sizler Müslümansınız. Sizi sahura kaldıralım mı?”diye sorar.

Mastır için giden öğrencimiz aslında oruç tutmak istememektedir. Bu soru karşısında; “çağırın”diye cevap verir. Bayan mastır öğrencisi sahur için kalktığı vakit yemek masasında kuş sütü hariç her şey olduğunu görünce şaşırır.

Bayan öğrencimiz oruç tutuyor diye diğer milletlerden olan; Japon, İngiliz, İtalyan ve Fransız öğrencilerde ona uyarak gündüz yemek yemeyip iftar ve sahurda yemeklerini yemeğe gelirler.”dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs