Emekli İmam Dolandırıldı

Sakarya’nın Karasu ilçesinde esnaflık yapan emekli imam, kendilerini savcı ve imam olarak tanıtan kişilerin 'ATM hırsızını yakalayacağız. Bize yardımcı olman lazım' sözüne inanarak, dolandırıcılara 37 bin lirasını kaptırdı.
Ali ARICI Ali ARICI

Dolandırıldığını anlayan emekli imam polise giderek şikayetçi oldu.

Polisin afişle ve cep telefonlarına gönderdiği uyarı SMS'lerine ve medyada çıkan haberlere rağmen vatandaşlar dolandırıcıların ağına düşüyor. Karasu ilçesinde yaşayan Haşim Ayar (57), dolandırıcıların son kurbanı oldu. Kendilerini komiser ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, telefonla aradıkları Ayar'a ait bir takım özel bilgileri paylaşarak güven sağladı. Dolandırıcılar Ayar'a "ATM hırsızını yakalayacağız. Bize yardımcı olman lazım” dedi. Ayar, dolandırıcıların kartsız işlem için verdiği banka hesap numaralarına 37 bin TL yatırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Ayar, polise şikayette bulundu.
Dolandırıcıların kurbanı olan Ayar, kendilerini komiser ve savcı olarak tanıtan kişilerin ailevi ve banka hesap bilgilerini çok iyi bildiğini ileri sürdü. Ayar, "Benim ailevi bilgilerimi çok iyi biliyordu. Bu yolla ikna oldum. Bana savcı olduğunu, ilçede bir ATM hırsızı bulunduğunu, onu yakalamada yardımcı olacak kişi olarak beni seçtiklerini söylediler. Yardımcı olmam için görev vermek istediklerini söylediler. Bana kartsız işlemle verdikleri hesaba para yatırmamı istediler. Daha sonra 'verdiğiniz paraları ödeyeceğiz' dediler. Ben de 37 bin TL yatırdım. 12 bin eurosu kendi param değildi, emanet paraydı." dedi.
Dolandırıldığını anladıktan sonra polise şikayette bulunduğunu kaydeden Ayar, şunları söyledi: "Dolandırıcıların banka hesaplarımı bilmesi, hangi bankada ne kadar param olduğunu bilmesi şaşırtıcı. Hacca gidip geldiğimi bile biliyorlar. 2 aydır maaşımı çekmediğimi söylediler. 'Çekmediğin parayı alıp seni dolandırırlar' diyerek ikna ettiler. İnsanın basireti bağlanıyor. Herkes dikkatli olsun. İnsanların ailevi yapılarını çok iyi biliyorlar, inceliyorlar."

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs