Kütüphane Haftası Kutlaması Yapıldı

Gelecek nesillere kültürel aktarımın en güzel yolu olan kitaplar ile kütüphaneleri tanıtmak, sevdirmek, var olan ilgiyi arttırmak adına, her yıl Mart ayının son haftası Kütüphaneler haftası olarak kutlanmaktadır.
Editör Editör
Geyve Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmenevi Salonu’nda; Geyve kütüphanesi ile Geyve Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu ortaklaşa olarak 48. ‘Kütüphaneler Haftası’ kutlama programı yaptı.

Programa; Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Geyve MEM Beşir Nalbant, Geyve Emniyet Müdürü Ali Sarıkaya, Geyve Jandarma Bölük Komutanı Jand. Üstğm. Lütfü Varol, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Geyve MEM Beşir Nalbant; Kütüphaneler Haftası için yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi: “Allahın ilk emri okumaktır. Bizlerde çokça kitap okumalıyız. Bir dönemler ençok kitap bizim kütüphanelerimizde mevcut imiş.

İlçemizde de biri Geyve Halk Kütüphanesi, diğeri Geyve Kaymakamlık Kültür Merkezi Kütüphanesi olmak üzere iki adet kütüphanemiz var. Her iki kütüphanede 20 bin’in üzerinde kitap mevcut. Bu kitaplar okunmayı bekliyor. Kitap en iyi dost, en iyi arkadaştır.”dedi.

Geyve Halk Kütüphanesi Memuru Yalçın Arıcıoğlu yaptığı konuşmada: “Kitaplar; toplumların düşünsel güneşidir. İnsanın zekâsını ve bilgisini geliştirir. Deneylerini artırır, hatalarını düzeltir. Bilinçli insan; bilimsel araştırmaya, incelemeye, üretmeğe, yönetmeğe, olayları sağlıklı sonuca bağlamağa yönelir. Ana temada belirtildiği gibi “Bilgi toplumu çoğullaştırır..”

Yani tek tip toplum yapısından, taklitten ve tekdüzelikten alıkoyar. Bilinçli insanların oluşturduğu toplumlarda, hukuk, ahlak ve sosyal adalet ilkeleri, asıl kuralları ile işler. Saygı ve güven pekişerek artar. İşte bu nedenle kitap; uygarlığın simgesi, adaletin somut kanıtı, karanlığın amansız düşmanıdır.

Kitaplar bu amaçla düşünüldüğünde, kitaplığın önemi de artar. Aksi halde kitaplıklar; kitap mezarlığına ve düşüncenin tutsak evine dönüşür. Çağdaş bir insan olmanın yolu; öncelikle kitapları sevmekten, onları okumaktan ve de okutmaktan geçmektedir.

Öyleki; ilim öğrenmenin kadın-erkek herkese farz olduğu bir dinin mensuplarıyız. Bu yüzden ziyanda olmamak adına iki günümüzün aynı olmaması, yarınımızın bu günden farklı olması gerekmektedir.

Geyve’de halen faaliyette olan Halk Kütüphanemizde değişik türlerde 10 bin kitabımız mevcut olup haftanın 5 günü genç-yaşlı tüm halkımızın hizmetine açık bulunmaktadır. Bu duygularla hepinize bol kitaplı ve kütüphaneli günler dilerim.”dedi.

Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı tiyatro oyunu büyük ilgi ile izlenip alkışlandı.

Programın bittikten sonra, Geyve Halk Kütüphanesi ve Geyve Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu’nun hazırlamış olduğu kitap ve afiş standı gezildi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs