Arıcılar Geyve’de Toplandı VİDEO!

Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği, Geyve, Pamukova, ve Taraklı ilçelerindeki arıcılar Geyve Belediyesi Aile Çay Parkında bir araya geldi.
Ali ARICI Ali ARICI

Sakarya İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ör yaptığı açıklamada: “ Birliğimiz tarafından yürütülen ana arı memesi proje kapsamına bağlı olarak yerli ırkımızı bozmadan ve çok çok düşük maliyetle arı artırma tekniği hakkında Geyve, Pamukova ve Taraklı’ da ki üyelerimize Geyve Aile Cay Bahçesinde gercekleştirilen toplantıda yerli ırkların tescili ve korunmasını ve hangi kriterlere göre yapılacağı bilgisi bu bölgede üyelerimizi yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. Ve ayrıca toplantıda kestane balı alımı yapacağımızı birlik üyelerine anlattık. Üyelerimizin sorunlarından biri olan tarımda kullanılan ilaçların arı ölümleriyle ilgili mağduriyetlerini tarafımıza bildirdiler. Üyelerimize ilaçlama yapıldığı ve buna bağlı olarak arıların öldüğünü söylediler.
Sezon içerisinde 10 bin adet arı şatışı yapıldıgını ve bunun yanında Uludağ Üniversitesiyle birlik arasın da yapılan protokol gereği propoliş üretim çalışmaşı başlatıldığı üyelerimize anlatıldı. Proplis çalışmasında özelikle kavak ve çam ve propliş çalışmaları başlatılmıştır. Sakarya da üreteilen tescil çalısmaları baslamıştır. Bölgemiz propliş açısında verimli bir bölgedir çesitliliği boldur. Propliş üretimde sakarya ili arı yetiştriçileri birliği idadalıdır. Üyelerimizle arı asatını nasıl gercekleştirdikse propliş üretiminide daha basarılı bir sekil ve daha tekniğne uygun bir sekilde başaracagız.
Komsu illerde Sakarya yerli ırkı basarılı olduğu, bal veriminde yüksek olduğundan dolayı bir çok il birliği üyeleri tarafından taktir edildiği görülmektedir. Üyelerimizin balımız bol arımız gür olsun” dedi.

GeyveHaber

Başkan Mustafa Ör

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs