Klima Yok Satıyor

Ramazan ayının sıcak yaz günlerine denk gelmesi, klima satışlarında büyük artışa neden oldu.
Editör Editör

Ramazan ayının bu yıl kavurucu yaz sıcaklarına rast gelmesi, yılda 1 milyon adet satış hacmine sahip 1.5 milyar dolarlık klima sektörüne yaradı. 17 saate yakın oruç tutma süresini rahat ortamlarda geçirmek isteyenler, bir anda klima ve vantilatör talep patlamasına yol açtı.

Klima ve vantilatör satışı yapan bayiler; sıcaklık artışıyla birlikte klima satışlarının önemli oranda arttığını ve bu gidişatın sürmesini beklediklerini söyledi.

Satış Bayii Ahmet Tunca: "Klima ve vantilatör satışlarımız yaz sezonunun gelişi ile birlikte oldukça yoğunlaştı, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği şu günlerde ürünlerimize yoğun bir talep söz konusu. Yılın ilk aylarında piyasaya hâkim olan durgunluk, yaz ayları ile birlikte yerini oldukça iyi satış rakamlarına bıraktı. Haziran ayında satış rakamlarımız geçen yıla göre yüzde 20 arttı. Yaz ayları boyunca satışların geçen yıl olduğu gibi bu yıl da oldukça yoğun bir şekilde devam edeceğini düşünüyoruz" dedi.

Klima satışlarında 10 aya varan taksit imkânı ve uygulamaya konulan cazip kampanyalarla oda tipi klimalarda fiyatların cazip fiyatlara kadar çekilmesi de perakende zincirlerinde stokların kısa sürede erimesine yol açtı.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs