Sakarya Kitaplığı Açıldı

AKM Kafeterya Salonu'nda Sakarya Kitaplığı'nın açılışı yapıldı.
Editör Editör
Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Sakarya Milletvekili Ayşenur İslâm'ın hazır bulunduğu açılışa ilçe kaymakamları, başkanlar, daire müdürleri ve öğretmenler katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün organize ettiği Sakarya Kitaplığı Projesi, AKM Kafeterya’nın ardından daha sonra 54 noktada uygulama alanına kondu. İl Müdürü Hüseyin Yorulmaz'dan alınan bilgiye göre Sakarya Kitaplığı’nda, Sakarya ile ilgili ansiklopedi, kitap, kitapçık, dergi, CD, broşür gibi çok sayıda tanıtım materyali yer aldı. İlk açılıştan sonra bunun duruma göre 54 noktada geliştirildiğini söyleyen Yorulmaz, Sakarya Kitaplığı’nın önümüzdeki haftalarda bazı okullarda, yeme içme tesislerinde, otellerde açılacağını da ifade etti. Bu kitaplıkta vatandaşlarımızın parasız alacağı bir bölme de yer almaktadır. Bu bölümden halkımız Sakarya ile ilgili Valiliğin, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin yayınlarını ücretsiz alabilecektir.
Vali Mustafa Büyük açılışta yaptığı konuşmada, Kütüphane Haftası’nda gerçekleştirilen bu uygulamanın önemli olduğunu, Sakarya Kitaplığı projesinin kitapla halkı buluşturacağını söyledi. Geyve’de; Geyve kaymakamlık Kültür merkezi ve Öğretmenevi bünyesinde, İnfaz Kurumu Kütüphanesi’nde ve Alifuatpaşa Sakarya Nehri kenarında bulunan Belediye Sosyal Tesisleri’nde birer adet olmak üzere 3 noktada, Sakarya ve diğer ilçelerde 51 adet olmak üzere toplam 54 noktada şehrimizle ilgili tanıtım materyallerinin bundan böyle halkımızın hizmetine sunulduğunu da sözlerine ilave etti.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs