Taraf okuru saldırıya uğradı

Bugünkü “Tehlikenin farkında mısınız” manşetiyle Cumhuriyet’in silahıyla Ergenekoncuları vuran Taraf gazetesi okuru 2 kişi saldırıya uğradı.
Ali ARICI Ali ARICI


Dün de Yeni Şafak'ın başörtülü muhabiri Zeynep Çifçi, Cumhuriyet gazetesi önünde toplanan grup tarafından tartaklanmıştı.


Kadıköy Beşiktaş vapurunda Taraf okuyan iki kişi bu sabah saldırıya uğradı. "Ahmet Altan köpektir, o gazeteyi okuyanlar da köpektir." diye bağıran iki kişi Taraf okurlarının üzerine saldırdı.


Araya giren yolcular olayı yaştırmaya çalışırken vapurda bulunan 15 - 20 kişilik bir grup, saldırganlara destek olmak için alkışlamaya başladı. Taraf okurlarına ve onları savunmaya çalışanlara "Bu ülkede sizinle birlikte yaşamak istemiyoruz!" diyen saldırganlar olay daha fazla büyümeden vapurdan indi.


Taraf nasıl bir manşet attı?


Taraf, birçok gazetenin cesaret edemediği bir manşeti attı ve Cumhuriyet'i kendi silahıyla vurdular. Bugün "Tehlikenin farkında mısınız?" manşetiyle çıkan Taraf gazetesi, gözaltına alınan İlhan Selçuk'u Ergenekon'un sol kanadı olarak göstermişti.


"AK Parti karşıtlarını hedef gösteriyor" suçlamalarına aldırmayan gazete cesur bir başlık atarak gözaltılara desteğini gösterdi.


Ergenekon ve çetelere karşı amansız bir kampanya başlatan gazete, gözaltına alınan isimleri Ergenekon çetesinin sol kanadı olarak tanımladı. Bu sözler Cumhuriyet'e göndermeydi. Bu gazetenin hükümete karşı başlattığı kampanyanın sloganı Taraf'a ilham kaynağı oldu. Gazeteye göre 'asıl tehlike' gözaltına alınanlardı. Taraf gazetesinin manşetin hemen altına yazdığı şu cümle çarpıcıydı:


"Ergenekon soruşturması 'çetenin sol kanadı' diye tanımlanan ve 'Asıl tehlike onlardı' denen isimlere yöneldi: İlhan Selçuk, Doğu Perinçek, Kemal Alemdaroğlu gözaltında..."


Gazete böylece çetelere karşı taraf olduğunu çarpıcı bir manşetle gösterdi. Gazetenin başyazarı Ahmet Altan köşesinden "Bu, burada bitmez" diyerek kararlılığını gösteriyor. Altan'ın şu sözleri dikkat çekici:


"Artık ne olacaksa olacak. Büyük sancılar yaşanacak. İttihatçılığın son uzcantıları devletten temizlenecek. Herşey değişecek kısacası. Ama değişim belalı iştir. Herkesin çok dikkatli olması gereken günler bunlar."



#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs