SBP: "Laik azgınlık nerede duracak?"

Sakarya’da gerçekleştirilen 132. başörtüsü eyleminde Ergenekon operasyonu, AKP’ye kapatma davası, Irak işgalinin 5. yılı, Şeyh Ahmed Yasin’in şehadet yıldönümü gibi konular gündem edildi.
Ali ARICI Ali ARICI


SBP (Sakarya Başörtüsü Platformu) 132. başörtüsü eylemini gerçekleştirdi. Sakarya Üniversitesi'nde devam eden başörtüsü direnişine destek olunarak başlayan açıklamada, Ergenekon operasyonundaki son gelişmelere ve AKP'yi kapatma davası ile ilgili gelişmelere ve İlköğretim okullarındaki ant ettirme olayı ile Irak işgalinin beşinci yılı ile ilgili değerlendirmelere de yer verildi. Ayrıca 2004 yılında şehit edilen Kudüs davasının ve Hamas'ın manevi önderi Şeyh Ahmed Yasin de anıldı.


Eylemde basın açıklamasını SBP adına Sapanca Bilgi Eğitim Dayanışma Derneği üyesi Turgay ŞEN okudu. Sakarya Üniversites'inde uygulanmaya tekrar başlanan başörtüsü yasağına karşı onurlu bir direnişi başlatan ve sürdüren müslümanlara selam ederek ve onların direnişini desteklediğini bildirerek açıklamasına başlayan Turgay ŞEN; "Ergenekon Operasyonu kapsamında Cumhuriyet Gazetesi başyazarı İlhan SELÇUK, Doğu PERİNÇEK ve İ.Ü. eski Rektörü Kemal ALEMDAROĞLU'nun gözaltına alınmaları herkesin kafasını karıştırdı. Bir emekli Albay Veli KÜÇÜK, Türk İntikam Tugayı kurucusu ve başkanı Semih Tufan GÜLALTAY, adı Susurluk davasında da geçen Hadi ÖZCAN ve dün gözaltına alınan bir başyazar, bir siyasi parti başkanı ve bir eski rektör. Dün gözaltına alınanların ortak özelliklerinden birisinin İslam'a, Müslümanlara ve başörtüsüne olan karşıtlıklarının oluşu da önemli ipuçları verse gerektir." dedi.



 


AKP'yi kapatma davası ile ilgili meydana gelen gelişmelere ilişkin olarak ise "Davadan kısa bir süre önce AKP'ye olan desteklerini sorgulama noktasına gelen liberallerden tutun da geniş halk kesimleri ile birlikte siyasi partilerin çoğunluğu, sermaye dünyasının tamamı, sivil inisiyatifler ve ABD ve İngiltere başta olmak üzere Avrupa Birliği ülkeleri ve Türkiye'nin kaotik durumundan etkilenecek diğer dış unsurlar bu davayı kınadıklarını açıkladıklarını vurgulayan Turgay ŞEN daha sonra Sakarya Başörtüsü Platformu'nun bununla ilgili düşüncesini "Ak Parti'ye açılan bu kapatma davasının ülkede zaten var olan yargı hegemonyasının varlığını pekiştireceğini, Türkiye'deki laiklik ve başörtüsü üzerinden devam ettirilen tartışma ortamının aslında ulusalcı oligarşik çevreler ile Müslüman halk arasında olduğunu, vesayet rejiminin baskı ve yasaklarla sürdürmek istediği darbe ortamının iflas ettiğini, Müslüman halkın da sahip olduğu hak ve talepleriyle inandığı değerlerle her yerde var olmaya çalıştığını ve bundan sonra da çalışacağı" şeklinde dile getirdi.


İlköğretim okullarında yabancılar için kaldırılması düşünülen çocuklara ant ettirme olayının her kesime tanınması gerektiğini belirten Turgay ŞEN, 5. yılına giren ABD'nin Irak işgaline ve Kudüs davası ve Hamas'ın manevi önderi Şeyh Ahmed Yasin'in şehadet yıldönümüne değinerek açıklamasını şu sözlerle bitirdi: "ABD'nin Irak'ı işgalinin 5. yıldönümü... Beş yılda canından olan bir milyon sivil insan... Bunun iki katı kadar da yurtlarını terk etmek zorunda kalan milyonlar... Demokratikleşme ve özgürlük yalanları ile masum insanları katleden ABD'nin işgalleri sona erene dek direniş ve mücadele de sürecektir. Yaşasın Irak Direnişimiz... Yaşasın Sakarya Üniversitesi Direnişimiz… Yaşasın Başörtüsü Direnişimiz!"


"Tevhid, Adalet, Özgürlük" sloganının atıldığı eylemde platform mensuplarınca "Başörtüsüne Özgürlük, Hemen, Şimdi", "Yasak Sürüyor; (D)uyuyor musunuz?", "Hepimiz Başörtülüyüz" ve "Başörtüsü Kimliğimiz, Vazgeçmeyiz" yazılı dövizler ve "Başörtüsü İslam'ın Emri, Müslüman Kadının Kimliğidir", "Zulme Karşı Direniş, Herkes İçin Adalet" ve "Tevhid, Adalet, Özgürlük" yazılı pankartlar taşındı.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs