Yalçın ARICIOĞLU Yalçın ARICIOĞLU

Muhabbetle

Kitap, insanı akvaryum misali fanuslardan alıp, açık denizlere götürür.Okyanusta ufukları yakalama adına, kıyılara gözleri kapatmaktır okumak.

Merhaba,


Bu, beni sizlerle buluşturan ilk yazı.Bu adreste sizlerle buluşup, düşüncelerimi paylaşabilecek olmaktan ötürü, kendimi bahtiyar addediyorum.Bu ilk yazımda, sizlerle, paylaşmak bağlamında, okumak ve yazmanın insanda bıraktığı izlere değinmek istiyorum.


Okumak, kişinin düşünce esaretinden kurtulması yolunda attığı ilk adımdır.Okuyan insan, konulara farklı pencerelerden bakabilen, tekdüzelikten kendini arındırmış, hayatı dört duvar arasına hapsetmemiş insandır.


Kuşkusuz, kişi, hayatın koşuşturması arasında her daim soluklanmaya mecburdur.Öyle ki bu soluklanma, vücut hücrelerinin alarm verdiği bir anda, damak tadına uygun bir kitabı okumakla hayat bulmaktır.Şehrin, insanın üstüne üstüne gelen beton yığınlarından sıyrılıp, bir nehir kıyısında dumanı tüten çayını yudumlamasıdır belki de.Eğer bu yapılmayıp, vücudun alarm sesine kulak tıkanırsa, hayat, bir yerinden kopmaya mahkum olacaktır.


Okumak, bir de cesaret işidir aynı zamanda.Öyle ki kitap, insanı, akvaryum misali fanuslardan alıp açık denizlere götürür.Okyanusta ufuk çizgisini yakalama adına, kıyılara gözleri kapatmaktır okumak.


Okumanın yaşamayı gerekli kılmak gibi de bir özelliği vardır. Okunan, lakin yaşanmayan yani paylaşılmayan her kitap, alındığı rafta bekliyor demektir aslında.Paylaşmayı bir pencere varsayarsak, bir kanadında okumak, diğer kanadında ise yazmak yeralır.Nasıl ki, acılar paylaşıldıkça azalıyor, sevinçler de çoğalıyorsa paylaşıldıkça, yazmak da öyledir işte.


Yazmak, üretmektir.Toprağa dikilen fidanların meyveye durduğunu görüp, insanın içinin coşmasıdır.


Velhasıl,


Size sesleneceğim bu sayfadan, kalemimin mürekkebi yettiğince.Sizler de kulak verirseniz bu sese ne ala...


Bir sonraki yazımızda görüşmek ümidiyle kalın sağlıcakla.

#

YAZARIN SON YAZILARI

Mülkiyet Hakkı ve Hümeze Suresi

Mülkiyet Hakkı ve Hümeze Suresi

Şefaat

Şefaat

Kur’an Dışı Düşüncenin İçini Boşalttığı Bir Kavram: Şefaat

Sen Düşü(Ne)bilirsin?!

Sen Düşü(Ne)bilirsin?!

Kimileri o uzak diyarlardakilere “Orada ne duruyorsunuz? Kaçsanıza!” diye seslenirken, onlara “Ölüm bana her yerde gelebilir.Eğer biz kardeşsek, düşmana bir bütün olarak karşı koymalıyız.O yüzden burada bu insanlarla kalıyorum.” diyebilmenin onurlu direnişini...
Yolda Yürümek ya da Yılgınlık

Yolda Yürümek ya da Yılgınlık

Yedisindeyken Ahmet’ine doğruluğun yüceltilmesi gerektiğini her daim öğütleyen baba, şimdilerde ise neredeyse düzeltilmesi gereken bir yanlış olmuştur.
Bir kutsal kitap nasıl tahrif edilir?

Bir kutsal kitap nasıl tahrif edilir?

Mahyaların “Elveda Ya Şehr-i Ramazan” şeklinde değiştiği bugünlerde,bu ayın mahiyetini bilmeyenimiz yoktur.Peki ya, bu ayda nazil olduğu bildirilen kutsal kitabı, acaba ne kadar tanıyoruz?Düşündüm ki bu yazımda sizinle, bu kutsal kitap nasıl tahrif edilir onu paylaşalım.

BİR & İKİ

BİR & İKİ

Gece, bir başlangıçtır aslında.Sessiz, ama yavrusu elinden alınan annenin, çığlıkvari bağırışlarını bağrında barındıran bir yürüyüştür.

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs