Basın İktibas Basın İktibas Basından

Seçimler Yaklaşıyor

Sakarya Halk Gazetesi'nden Salih Yalçıntaş, yaklaşan seçimler öncesi siyasi partilerin yerel temsilcilerinin halini özetliyor.
Yaklaşan Genel seçimler nedeniyle siyaset arenası hız kazanmaya başladı. Siyasi partilerde yaşanan gözle görülür bir hareketlilik var. Anketlerin de çoğalması bunu gösteriyor.
İlimizde de siyasi partiler çalışmalarını hızlandırmış durumda.

Siyasi partilerden Cumhuriyet Halk Partisi bu kez işi şansa bırakmak istemiyor gibi görünüyor. O köy senin, bu köy benim dolaşmaya devam ediyorlar. Seçim geliyor herkesi kucaklamak lazım. Saadet Partisi de meydanı Cumhuriyet Halk Partisi’ne kaptırmamak için var gücüyle çalışıyor. Onların da şimdilik seçim çalışmaları köylerde geçiyor. Köylerdeki seçmenler, şuan için CHP ve Saadet Partisince paylaşılmış durumda.

Geçen seçimlerde büyük bir oy kaybına uğrayarak iktidardan olan Demokratik Sol Parti de toparlanma sürecine girdi. DPS de köylerdeki seçim çalışmalarının temposunu giderek arttırıyor. Özellikle DSP İl Başkanı Necati EKER, il başkanlığına seçilir seçilmez DSP’de gözle görülür bir hareketlilik yaşanmaya başlandı. DSP’nin de bu gidişle köylerdeki seçmen vatandaşlarımızı CHP ve Saadet Partisi’ne kaptırmak gibi bir niyeti olmadığı görülüyor.

Milliyetçi Hareket Partisi’ndeki sessizlik sürüyor. MHP il başkanı şimdilik bekle gör politikası uyguluyor gibi.

Anavatan Partisi’nde durum biraz daha farklı. Parti genel başkanlığına Erkan MUMCU’nun gelmesiyle birlikte hareketlenen il başkanı Zeki ÇELEBİ, basın açıklamalarını arttırmış durumda. Ama henüz daha sahaya inemedi.

İktidar Partisi ise biz zaten hep sahadaydık diyor. Ama bize gelen bilgilere göre köylerde biraz sıkıntı varmış gibi görülüyor. Öte yandan özellikle bu günlerde Ak Parti içerisinde bazı savaşların olduğu söyleniyor. Yakın bir gelecekte bu savaşların su yüzüne çıkması bekleniyor. Bu konuyla ilgili benim de bazı duyumlarım var.

Evet seçimler yaklaştıkça siyasi partiler de hareketleniyor. Bakalım bu hareketlilik Meclis aritmetiğinde bir değişiklik yapacak mı, yapmıyacak mı? Onu da 4 Kasım'da yapılacak seçimlerde göreceğiz.
#

YAZARIN SON YAZILARI

KUR'AN SİYASETİN KALBİNE İNMİŞTİR.

KUR'AN SİYASETİN KALBİNE İNMİŞTİR.

siyaset ve din
Sakarya yaşanabilir iller arasında kaçıncı?

Sakarya yaşanabilir iller arasında kaçıncı?

Aylık iş ve ekonomi dergisi CNBC-e Business, Türkiye’nin en yaşanabilir kentleri araştırmasının üçüncüsünü açıkladı. Sakarya en yaşanılır kent sıralamasında 56. sırada yer aldı.
Sağ Yanağa Tokat, Mubahtır! Ya Sol Yanağa?

Sağ Yanağa Tokat, Mubahtır! Ya Sol Yanağa?

Dün çetelerin üzerine gitmediği için siyasi otoriteyi yerden yere vururken bugün çetelerin üzerine giden siyasi iradenin önüne set çekiliyor! Demek ki Susurluk'taki temel kaygı, çetelerden arındırılmış şeffaf bir yönetim değil; 'ötekinin çetesi'ne dokunmakla sınırlıymış.
AKP SEÇMENİ, PARTİSİYLE “ÖZDEŞİM” KURDU

AKP SEÇMENİ, PARTİSİYLE “ÖZDEŞİM” KURDU

Yenihaber Gazetesi'den Mustafa Topkara, muhtıra sonrası AKP seçmeninin partisiyle kurduğu ilişkiyi açıklıyor.
Alışverişte fiş almayana 28 YTL ceza kesilecek

Alışverişte fiş almayana 28 YTL ceza kesilecek

yoklama yapmaya yetkililer tarafından yapılan denetimlerde belge alınmadığına ilişkin olarak nihaî tüketiciler nezdinde düzenlenen tutanaklara istinaden 27,80 yeni lira özel usulsüzlük cezası kesilebilecek.
Telefonlarım dinleniyor şüphesi!

Telefonlarım dinleniyor şüphesi!

Sakarya'da telefonları kimler, nasıl dinliyor?

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs