Fatih KAYHAN Fatih KAYHAN Ters Açı

Rüzgar Neden Ters Esiyor(2)

Kaldığımız yerden devam ediyoruz..

Batı’nın Türkiye üzerinde oynamaya çalıştığı oyunlar hiçbir zaman bitmeyecek.


Bir önceki yazımızın sonunda ifade ettiğimiz üzere Siyasal Kürtçülük akımı her alanda ülkemizde pompalanmaya çalışılıyor.Amaçları, istendiği zaman bunu pazarlık kartı olarak kullanmak hatta istekleri yerine getirilmediğinde bunu fiile dönüştürmek.


Devletimizin bu konuda akıllı adımlar atması gerekir demiştik.Bunların en başında tabiî ki ekonomik önlemler geliyor.Yapılabilecek önemli aksiyonları sıralarsak:


 


1)Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde gerçekçi bir yatırım seferberliği başlatmak. Bugüne kadar yapılan teşvikler havada kaldı ve istenilen sonuç maalesef alınamadı.Öncelikle iyi bir strateji belirlenmeli.Bu bölgelerimize yakın olan Irak,Suriye,İran,Gürcistan gibi ülkelerin en çok ihtiyaç duyabileceği sektörler belirlenip bu sektörlere yatırımlar yönlendirilmelidir.Kurumlar vergisi,Gelir vergisi alınmamalı.İşveren sigorta primleri düşük tutulmalı.


 


2)Özellikle Tarım sektörüne büyük önem verilmesi gerekmekte.30-40 köyü birleştirerek kooparatifler kurulmalı.Bölgenin yapısına uygun ürünlerin ekilmesi ve hasat yapıldıktan sonra nerelere sevk edileceği ayrıntılarıyla belirlenmeli.Ürünlerin işlenebileceği tesisler kurulmalı.


Aynı şekilde Hayvancılıkta kooparatifler marifetiyle büyük çiftlikler kurulmalı,Buradan süt toplama merkezleri kurulmalı ve et ürünlerini değerlendirecek tesisler kurulmalı yada desteklenmeli.


 


3)GAP projesi tam anlamıyla devreye alınırsa üstte bahsettiğim 2 konuda da büyük atılımlar yapılabilir.


 


4)Batman’da bulunan rafineri yanına petrokimya ve türevlerini, plastik,polimer gibi ürünleri  üretebilecek fabrikalar kurulmalı.Bu ürünler çok rahat bir şekilde hem iç piyasada hem de demin belirttiğim çevre ülkelere ihraç edilebilir.Türk malı ürünler bu bölgelerde 1.kalite mal olarak itibar görmekte.Bu yüzden olumlu sonuçlar alınabilir.


 


5) Hem demiryolu hem de karayollarını iyileştirmek bölgede ticaretin ve turizmin gelişmesine yardımcı olmasıyla birlikte terör eylemlerinin etkinliğini de azaltacağı ümidindeyim.


(Bu projelerin Karadeniz Bölgesi ve Orta Anadolu bölgemizde uygulanması topyekün bir kalkınma sağlayacaktır.)


 


Bunlara ek olarak güvenlik güçlerimizin insan haklarına saygı çerçevesinde her türlü modern yöntemlerle güvenliği sağlamasına yardımcı olunmalıdır.


 

Bence Nevruz bayramlarında valilerimizin,bakanlarımızın,milletvekillerimizin yumurta tokuşturarak,ateş üzerinden atlayarak bölge insanına şirin görünmesine gerek yok.İnsanlar işsizlik,terör gibi belalar başındayken buna ehemmiyet vermez.Ekonomik ve askeri tedbirlerle doğru adımlar atılırken bölgedeki devlet ricalinin insanların asıl dertlerine eğilmesi gerekmekte. #

YAZARIN SON YAZILARI

Yunanistan’da Neler Oluyor?

Yunanistan’da Neler Oluyor?

Yunanistan’da Neler Oluyor?
Kelimelerin Tükendiği Zamanlar

Kelimelerin Tükendiği Zamanlar

Kelimelerin Tükendiği Zamanlar
Terör İcat Oldu Mertlik Bozuldu

Terör İcat Oldu Mertlik Bozuldu

Terör İcat Oldu Mertlik Bozuldu
Karar Zamanı Geldi

Karar Zamanı Geldi

Karar Zamanı Geldi
Korsanlar İş Başında

Korsanlar İş Başında

Korsanlar İş Başında
Ve Obama Başkan…

Ve Obama Başkan…

Ve Obama Başkan…

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs