Fatih KAYHAN Fatih KAYHAN Ters Açı

DTP’NİN SON OYUNU ve KARA HAREKATI

DTP’NİN SON OYUNU ve KARA HAREKATI

DTP’NİN SON OYUNU


Genelde iç politika ile ilgili olaylara değinmiyorum. Ancak aşağıda belirttiğim konuya değinmeden geçemeyeceğim.


2 gün önce DTP’nin Diyarbakır Mitinginde yaşanan bir olay oldukça ilgimi çekti. Sarıklı bir şahış,elinde bulunan Kuran-ı Kerim’i beraber yürüdüğü topluluğa göstererek bir şeyler söylüyordu.Şu ana kadar yaşanan bu tip mitinglerde böyle bir durumu ilk kez gördüm.Acaba neydi bu gösterinin amacı?


Zannımca DTP bir taşla 2 kuş vurmak istiyor.


1)Güneydoğulu vatandaşlarımız yıllardır dinine ve kültürüne bağlı insanlar olarak bilinir.Genelde bu kanıya ben de katılırım.PKK’nın Diyarbakır’da yaptığı bombalı eylemden sonra bölge halkından az da olsa kendisine sempatiyle bakan vatandaşlarımızın da gözünde itibarı kaybolmaya başlamıştı.Sözde davasını dini motiflerle süsleyerek böyle bir gösteriyi tertiplemiş olabilirler.Güya dinine bağlı vatandaşlarımızı sözde davasında yanına almayı düşünmüş olabilirler.


2)Şuan Devletimizin bazı kademelerinde türban tartışmalarıyla tekrar alevlenen “irtica” tartışmalarına bir katkı yapmak olabilir.Yani laiklik konusunda gereksiz yere paranoyası olan kişilere “Bakın Siyasal İslam PKK’dan daha tehlikeli bir düşman” mesajını vermek ve tüm dikkatleri bu tartışmalara yönlendirmek olabilir.


 


PKK’nın nasıl bir örgüt olduğu herkesce malum.Hem eylemleri hem de söylemleriyle İslam dinine tamaman karşı bir örgüt.Zaten İslamiyet ve terör kelimesi yan yana bile gelemez ki böyle bir örgütten dine uygun davranması beklensin.Buna son bir örneğe dün şahit oldum.Uydudan yayın yapan PKK’ya yakın bir TV kanalında İslamiyeti (haşa) küçük düşürmeye yönelik iğrenç skeçler yayınlanıyordu.Böyle bir yayın belki kominist dönem SSCB ve Çin’de dahi yapılmamıştır.Ne yazık ki Müslüman Anadolu’nun bağrından çıkmış bu insanlar bu aşağılık davranışta bulunmaktalar. Tamamen dinsizlik üzerine kurulan bir terör örgütünün bu tip suni gösterilerine Bölge halkının inanacağına ihtimal vermiyorum.


 


VE KARA HAREKATI BAŞLADI.


Bir önceki yazımda PKK ‘nın içinde yaşanan kargaşayı anlatmış ve PKK’yı bitirmenin tam zamanı olduğunu belirtmiştim.Bu yazımdan 3-4 gün sonra başlayan kara harekatı benzer düşüncelerin devlet içinde de paylaşıldığını göstermiş oldu.Kara harekatı sonunda tamamen PKK’nın yok olacağını maalesef öngöremiyoruz.Ancak terör örgütünün büyük darbe alacağı kesin.Bu kış şartlarında hainlerle o coğrafya’da mücadele etmek zor. Ancak Tüm Türkiye’nin duaları onlarla birlikte. Allah Mehmetçiğimizin yardımcısı olsun.


Bu arada olayın uluslarası boyutunda ise İngiltere haricinde Türkiye’ye çok olumsuz tepki mevcut değil.ABD ve Avrupa belli bir zaman diliminde yapılmak şartıyla harekata karşı değil.Yine bir önceki yazımda belirttiğim üzere artık ABD ve Avrupa, Rusya-Çin-İran bloğuna kaymasından endişeleneceği Türkiye’yi kendi bloğuna çekmek için PKK kartını artık önemsemiyor.Avrupa Ukrayna üzerinden aldığı Rus doğalgazına bağımlılığını,daha fazla miktarda Azerbaycan ve Türkmen doğalgazını Türkiye hattından alarak azaltmak istiyor.Ayrıca ABD İran’ın nükleer gücüne eş bir kuvvet oluşturulması amacıyla Türkiye’deki nükleer santral kurulmasını desteklemekte.Ayrıca bazı askeri çevrelerde ABD’nin Rusya’ya karşı Türkiye’de nükleer başlık taşıyabilen füzeler yerleştireceği bile söylenmekte.Saflar yerini alıyor.Türkiye bu safta nerde olacağını biraz da emrivaki şekilde belirlemeye başladı. Ama dengelerin ne olacağı bilinmez.Olmaz olmaz!!


Selamlar

#

YAZARIN SON YAZILARI

Yunanistan’da Neler Oluyor?

Yunanistan’da Neler Oluyor?

Yunanistan’da Neler Oluyor?
Kelimelerin Tükendiği Zamanlar

Kelimelerin Tükendiği Zamanlar

Kelimelerin Tükendiği Zamanlar
Terör İcat Oldu Mertlik Bozuldu

Terör İcat Oldu Mertlik Bozuldu

Terör İcat Oldu Mertlik Bozuldu
Karar Zamanı Geldi

Karar Zamanı Geldi

Karar Zamanı Geldi
Korsanlar İş Başında

Korsanlar İş Başında

Korsanlar İş Başında
Ve Obama Başkan…

Ve Obama Başkan…

Ve Obama Başkan…

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs