Tatbikat Gerçeğini Aratmadı

Geyve Ortaokulu’nda Sivil Savunma Tatbikatı yapıldı.
Editör Editör

Tatbikat programına; Geyve Kaymakamı İlyas Memiş, Geyve Emniyet Müdür VekiliAhmet Taşdeviren, Geyve Jandarma Bölük komutanı Ütğm. Raşit Gökhan Civek, ME şube müdürü Aydın Bal, İlçe müftüsü Ali Erhun, okul yöneticileri ile öğrenciler katıldı. 

Osmangazi Ortaokulu Çok Amaçlı Salonu’nda yapılan program Saygı Duruşu ve Müzik Öğretmeni Çiğdem Abda yönetiminde İstiklal Marşı’nın birlikte okunması ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı müteakiben, Sivil savunma günü ile ilgili kompozisyon ile şiir yarışmasında dereceye giren eserler okundu. Sivil savunma konulu slayt gösterisi ile video gösterimi izlendi.

İlçede düzenlenen sivil savunma konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verilip eserleri sergilendi. Sergi gezildi.

Geyve Osmangazi Ortaokulu bahçesinde, Kızılay, AFAD, Kriz Masası, İtfaiye, UMKE(Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) sivil savunma kurumlarının standları gezildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesine bağlı Geyve İtfaiyesi tarafından gerçekleştirilen uygulamada; zehirli gazdan etkilenen şahsa yardım bina boşaltma, binada kalan öğrencileri kurtarma, yangın söndürme, ateş alan tüp gazı söndürme, çevre emniyetini alma konularında tatbikat yapıldı.

Uygulamada; Geyve Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından, okul içinde mahsur kalan öğrencilerin kurtarılması, çıkan yangının söndürülmesi, yaralılara ilk yardım yapılması çalışmaları gösterildi.

Geyve İtfaiye Amiri H. Ali Arslan; Sivil Savunmanın önemi konusunu aktardı ve kendilerine yardımcı olan Kaymakamlık, Geyve Belediyesi ile Osmangazi Ortaokulu yöneticilerine teşekkür etti.

Öğrenciler konuklara konu ile ilgili olarak şiirler okudu, yorumlar yaptı. Okulararası öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon-Lise, şiir-ilk-ortaokul, resim-ilk-ortaokul 1. 2. Ve 3. Gelenlere madalya ile kitap hediye edildi. Programın sunumu Öğretmen Gülşah İpek tarafından yapıldı.

Programın bitiminden sonra misafirlere; yemek ikramında bulunuldu.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs