Etkili sınıf yönetimi için…

Geyve Kız Anadolu İmam Hatipte Etkili Sınıf Yönetimi Semineri
Emir DOLUNAY Emir DOLUNAY

Geyve Kız AİHL öğretmenleri, etkili sınıf yönetimini oluşturan süreçler ve olumlu-olumsuz etkileyen öğretmen davranışlarına yönelik yeni stratejiler üzerine atölye çalışması gerçekleştirdi.

Geyve Kız AİHL, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Kalite Takip Sistemi eylemleri çerçevesinde bir atölye çalışması gerçekleştirdi. Etkili sınıf yönetimini oluşturan süreçler ve olumlu-olumsuz etkileyen öğretmen davranışlarına yönelik yeni stratejiler üzerine yapılan atölye çalışmasına ortaokul ve lise bölümünde görev yapan bütün öğretmenler katıldı. Öğretmenler etkinlikte düşüncelerini ifade ederken, fikir alışverişinde de bulundu.

KATILIMCILAR ÖNCEDEN BİLGİLENDİRİLDİ

Atölye çalışmasına katılacak olan öğretmenler, içerik ile ilgili önceden bilgilendirildi. Bu kapsamda öğretmenlerden atölye çalışması öncesinde Millî Eğitim Dergisi 2002/Ocak sayısında yayınlanan Sınıf Yönetimi Açısından Etkili Öğretmen Davranışları başlıklı makaleyi okumaları istendi. Böylelikle hocalar etkili sınıf yöneticilerinin unutmaması gereken ilkeler ve bu yönde uygulamaları gereken temeller kurallar hakkında bilgi ve fikir sahibi olmuş oldu.

SINIF YÖNETİMİNİ ETKİLEYEN UNSURLAR

Etkinlik boyunca; sınıf içinde alınan kararlarda öğrencilerin fikirlerinin alınması, öğretmenlerin derse planlı girmesi, ders anlatırken kullanılan yöntem ve tekniklerin zenginliği, öğretmenin sahip olduğu iletişim becerileri ve zamanı etkili kullanması, rol model olması, etkinlikler arası etkili ve hızlı geçiş yapması, istenmeyen davranışlara ceza vermesi gibi durumların sınıf yönetimini nasıl etkilediği üzerine tartışmalar gerçekleştirildi. 

"MESLEKİ OLARAK KENDİMİZİ GELİŞTİRMELİYİZ"

Geyve Kız AİHL öğretmenleri, hayatın her alanında olduğu gibi öğretmenlik mesleğinde de kendilerini sürekli yenileyip geliştirmelerinin önemine değindi. Bu kapsamda; dakik olma, derse iyi hazırlanarak hızlı ve kararlı bir şekilde başlama, bütün sınıfın katılımını sağlama, ses tonunu etkili kullanma, beklenmeyen durumlara karşı her zaman hazırlıklı olma, verilen sözleri tutma, sınıfı amacına uygun bir biçimde organize etme ve öğrencilerin problemleriyle ilgilenme gibi kurallar konuşuldu. 

TECRÜBELİ ÖĞRETMENLERDEN GENÇLERE TAVSİYELER

Atölye çalışmasında; uzun yıllardır öğretmenlik mesleğinde bulunan Geyve Kız AİHL öğretmenleri, mesleğin ilk yıllarında olan öğretmenlere tavsiyelerde de bulundu. Yaşadıkları bazı olaylardan örnekler veren hocalar, her zaman ilkeli davranılması gerektiğinin altını çizdi. Gençlere, meslek hayatları boyunca çok farklı karakterlerde öğrenciler ve alışık olmadıkları durumlarla karşılaşabileceklerini hatırlatan hocalar, etkili sınıf yönetimiyle işlerinin kolaylaşacağını ve eğitim kalitesinin de artacağını ifade ettiler.

#geyve-kiz-anadolu-imam-hatip-lisesi

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs