Kurbağalı Masalcı Kurbağalı Masalcı Saklıdaki Aşikar

Şahit Olun

Haykırmalıyız Allah’ım. Her an her koşulda Seni ve Senden olanı haykırmalıyız. Kuran’ın ışığında sünnetin izinde alaşağı ettiklerine/edeceklerine tenezzül etmeden korkmadan yaşamalıyız. Bu bizim nihai ödevimiz.

“Şahidiz.” dediler Allah’ım Sen Şahitsin. Güneşi gök kubbeden alıp avuçlarıma doldurdun bi anlığına sanki. Sen yaptın Allah’ım. Ne var ise iyi, güzel, doğru olan hepsi Senden. Güneş Senden gümüş Senden… Ve ben tüm zerrelerine kadar Senden olmak isteyen bir acizken Seni bırakıp kara gölgelerini güneş rengine boyamış zalimlerin sahte hükümlerine nasıl tenezzül ederdim. Beni ne zannediyorlardı.

Ne de güzel anlatıyordu Akif ‘çiğim derdimi o mısralarında halbuki

Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?

Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!

 

Onlar yumuşak başlılığımı uysal koyunlukla karıştırmaya devam etsin. Oysa ben Senin ilham ettiklerinle yeryüzünde Senin hükümranlığının aşikar olduğunu haykırmak ve bunu hal dilimle de yaymak için ödevlendirdiklerindenim. Hazırlanıyorum Allah’ım. Bir sefere hazırlanıyorum. İlmek ilmek işlerken Sen beni biliyorum benden istediklerini. Sebep olmamı istiyorsun. İlmek ilmek işlemek istediklerine bir kutlu basamak da ben olayım istiyorsun. Felah’a erelim istiyorsun.

Haykırmalıyız Allah’ım. Her an her koşulda Seni ve Senden olanı haykırmalıyız. Kuran’ın ışığında sünnetin izinde alaşağı ettiklerine/edeceklerine tenezzül etmeden korkmadan yaşamalıyız. Bu bizim nihai ödevimiz.

Ne mi yapmalıyım peki?

Bana söylediklerinin bir kısmını paylaşarak başlamam gerektiğini ilham ediyorsun sanki. O zaman söyleyeceğim.

Ey İslam’ın nurunu sessiz gölgelerinde saklamaktan yorulmuş kardeşlerim aşağılık komplekslerimizden kurtulup Hakk olana sarılmadıkça hiçbir şeyiz. Biz olmayı ben olmanın önünde tutmadıkça yerimizde sayacağız. Rezzak olanı unutup haram yollardan rızık derdine düştükçe helak olanlardan olmaya çok yakın olacağız. Eşlerimizi, çocuklarımızı, ev ve arabalarımızı, külçe külçe altınlarımızı, baş olma sevdalarımızı, bilinmek davalarımızı… Severken ölçüyü kaçırdıkça kalbimiz gerçek imana ev sahipliği yapamayacak. “Çağdaş” putlar önünde diz çöktüğümüzün farkına varmadıkça çürüyeceğiz kardeşlerim. Çürüyeceğiz. 

Ve bu dünyada sıcak su karşısında dahi aciz düşen bir kardeşiniz olarak söylüyorum o ateş bizi yakar kardeşlerim. Kavurur. Yandıkça bitmeyiz de daha da çok yanarız.

Ben razı değilim hiçbirine şahit olun.

Hem amentü mevsimlerden yaz’ı da Allah yaratmıştır amma ben en çok ifrat ve tefritten uzak duran mevsimleri severim zaten bilen bilir. Bu yüzden yine söylüyorum kardeşlerim şahit olun. Ben razı değilim bu batıl düzenin gölgesinde yetişen oyuncaklı yalanlara. Ben razı değilim yanmaya. Siz de razı olmayın.

Razı olanlara ise Dostoyevski’nin dilinden seslenmek isterim.

Der ki kendisi ki ne de güzel söyler:

 

Silin adımı listenizden; yokum;

Aslında bir oyun olan kavgalarınızda

Ve aslı bir kavga olan oyunlarınızda

Kirli sevinçlerinize ortak etmeyin beni.

Gözyaşlarınızı da paylaşmıyorum.

Yalan övgülerinize ihtiyacım yok.

Gıyabımda kesinleşmiş hükümler verin.

 

Bir sürgün nereye sürülebilir?

Gölgeler kelepçeye vurulur mu?

Çekilin yürümediğiniz yollarımı kirletmeyin.!

 

Duam o ki bu batıl düzene razı olanlardan olmayın, olmayalım. Derdi davası Hakk olanlardan Felah’a erenlerden olalım Allah’ın izniyle.

Allaha’a emanet.

Duayla…

#mehmetakif #dostoyevski #rezzakolan #

YAZARIN SON YAZILARI

Müjde ağacı

Müjde ağacı

Müjdeler olsun ki bıraktığın her dünya süsünün yerine yenisini takacağız sinene artık. Geldi zamanı gönül şenliklerinin. Artık uyan uykularından. Artık silkelen tüm uyuşukluklarından. Tak yüzüne yine o şen seni arşa çıkaran tebessümlerini. Senin için müjdeler devşireceğiz tüm yıkıntılarından. Rengarenk gök kuşakları yayacağız tüm çağrılarından.
Savuşturulmuş Tasalar

Savuşturulmuş Tasalar

Rab ki ne demektir? Terbiye eden demektir. Terbiye et bizi Allah’ım bir Müslüman ki nasıl hissetmesi gerekiyorsa öyle hissedelim. Öyle sevelim, öyle nefret edelim, öyle konuşalım, öyle susalım, öyle koşalım, öyle duralım, öyle bilelim, öyle bilmeyelim…
Şıklardan Gittim Örtmenim

Şıklardan Gittim Örtmenim

Hakkında herhangi bi fikrinin olmadığı bi soruyu şıklardan giderek çözmeye karar vermiş ve 4 şıkkı elemiş olmasına rağmen 5. şıkkın doğru cevap olduğuna emin olamayan bi talebe huzursuzluğunu çözmek için de sağlam bi test çözme tekniği var mıydı sahi örtmenim?
Kutlu bi sebep

Kutlu bi sebep

Sen ara biz senin yollarına çıkan dikenlerden güller devşireceğiz, kurumuş göllerini okyanuslara çevireceğiz, alıp yıkıntılarından sinelere şifa diller derleyeceğiz ve sineni öylesine genişleteceğiz ki her an şükür üzere olanlardan olman gerekecek. Öylesi muhteşem bi hal yani.
Müşahedeedengiller

Müşahedeedengiller

Merak ediyorum kardeşim. Kafamın içindeki dünya ile dışındaki dünyanın birbirinden bu kadar farklı olmasının nasıllığını merak ediyorum. Ve her insanın kafasının içinde ayrı bi dünya olduğunu düşününce Rabbimizin bunca kombinasyonun her birini nasıl yarattığını ve kontrol ettiğini müşahede etmeye çalışıyorum. Ama olmuyor kardeşim. Olmaz. Rabbimin bana bildirdiklerinden ötesi bana karanlık. Bize düşen bu tarifi imkansız muhteşem hal karşısında razı olmak ve istikamet üzere kalmak.
Ötelerdeki Ses

Ötelerdeki Ses

Yalnız gitmeden son bi not: Ötelerdeki sesin lütfunun sonsuz olduğu bilgisini zihninizin sıkça uğradığınız bi noktasına not ediniz. Ne alaka dersiniz şimdi siz kesin. Bu kız çocuğu bu kafadan kırık halle bunca senedir psikolojik sağlamlığını nasıl koruyor zannediyordunuz. Tabi ki de arkası sağlam da ondan.

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs