Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı


Gaziler Günü Bilindiği gibi, Muharip Gazi, harbe katılıp da, harpten sağ olarak dönen savaşmış kahramanlardır.
Editör Editör

Gazilik unvanı devlet tarafından verilir. En büyük Gazi, bu unvanı 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararı ile alan vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. 2002 senesinde çıkartılan yasa ile 19 Eylül günü Gaziler Günü olarak kabul edilmiştir.

Geyve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlama programına Geyve kaymakamı İlyas Memiş, Geyve Belediye başkan vekili Neşet Çakır, Geyve İlçe Emniyet Müdür V. Ahmet Demirtaş, Garnizon Komutanı Jand. Ütğm. Raşit Gökhan Civek, As. Şb. Başk. P. Ütğm. Taner Çolak, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, Milis Kuvvetleri, Muharip Gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk anıtına çelenkler konulduktan sonra, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla vatan, millet, bayrak ve din uğruna canını feda eden şehitlerimizin aziz hatırası için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşıyla birlikte bayraklar göndere çekildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı J. Astsb. Çvş. Fatma Dalgar yaptı. Dalgar konuşmasında özetle: ” Türk Milletinin her ferdi, yaşadığı hayatın geçmişte edinilen tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilir. Bu bakış açısıyla gazilerinin ve şehitlerinin hatırasını canlı tutar. Onların yazdığı destanları sonraki nesillere aktarır. Böylece Türk olmanın şuurunu da çocuğuna aktarır.” Dedi.

Geyve Muharip Gaziler Derneği Şb. Başk. Ekrem Uysal: "19 Eylül Gaziler Günü; vatanı için canını ortaya koyarak savaşan ve gazilik onuruna erişen kahramanların şeref günüdür. Bu gün gazi olmanın gurur ve kıvancını bir kez daha büyük bir coşku ile yaşıyoruz.”şeklinde konuştu.

Geyve Milis Kuvvetleri Derneği fahri üyesi Mehmet Kazdal Milis Kuvvetleri adına: "Bayrak” şiirini, yorumladı.

 Programın sunuculuğunu Alifuatpaşa İlk-Ortaokulu Müdürü Bahatdin Aydemir yaptı.

Belediye Parkında; “Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanlığı” tarafından hazırlanan madalya ve berat, Kıbrıs Gazisi Rasim Demir’e sunuldu. Gazi'nin Madalyası Geyve Kaymakamı İlyas Memiş tarafından takıldı. Madalya Beratı da Garnizon Komutanı Jnd.Ütğm. Raşit Gökhan Civek tarafından verildi.

Kutlamaya katılanlara Geyve Belediye Parkı Çay Bahçesi'nde ikramda bulunuldu.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


Bahatdin Aydemir

Jnd. Astsb. Fatma Dalgar

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs