AK Parti’de son karar Ankara’nın

Salih YALÇINTAŞ Salih YALÇINTAŞ

AK Parti’de meclis üyeleriyle ilgili aday belirleme çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz hafta çarşamba günü Ankara’da gerçekleştirilen toplantı sonrasında bazı ilçelerin aday listelerinin veto yediği ve geriye gönderildiği ortaya çıkmıştı. Dün Ankara’da AK Parti Genel Merkezinde aday listeleri bir kez daha masaya yatırıldı. Ama bu kez bir farkla. Geçtiğimiz hafta pazar günü Ankara’da gerçekleştirilen ilk toplantıya sadece İl Başkanı Recep Uncuoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Keçeoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu çağrılmıştı.

Dün yapılan toplantıya ise bu dörtlünün yanı sıra 16 belediye başkan adayı ile ilçe başkanlarının tamamının toplantıya çağrıldığı belirtiliyor. Bu arada önemli bir dip not: Genel Merkezin İl Başkanı Recep Uncuoğlu’ndan meclis üyeliği için aday başvurusunda bulunanların listesinin tamamını istediği de belirtiliyor. Bu da şu anlama geliyor. Aday belirleme komisyonunun ilçe teşkilatlarından gelen asıl listelerin dışında diğer başvurulara da bakacağı ve listeler üzerinde küçük çaplıda olsa bir takım değişikliklere gideceği görünüyor.

Öte yandan AK Parti’de aday listelerinin belli olmasının ardından başta Hendek olmak üzere bazı ilçelerden tepki istifaları geldi. Tepki istifaları bu kadarla sınırlı mı kalır, yoksa devam mı eder derseniz bu soruya cevap vermek için aday listelerinin netleşmesini beklemek gerekir derim. Yeniden Ankara’daki aday belirleme toplantısına dönersek; köşe yazımı yazdığım şu dakikalarda aday toplantısı henüz yeni başlamıştı. Muhtemelen listeler son kez gözden geçirilip adaylar netleşecektir.

KÜÇÜK ÖMER VE BİR İŞADAMIMIZIN DUYARLILIĞI

AK Parti döneminde Sakarya’da sağlık alanında ciddi yatırımlar yapıldı. Sanıyorum bunda herkes hem fikirdir. Ancak yoğun bakım, özelliklede çocuk yoğun bakım üniteleriyle ilgili halen sorunlar devam ediyor. Vatandaşlarımız yoğun bakım ünitelerinin yetersiz olması nedeniyle başka illere gitmek zorunda kalıyorlar. Gerçi bu sorun sadece bizim ilimizle ilgili değil, diğer illerde de aynı sorunlar yaşandığını duyuyoruz. İlimizde ise bu sorun diğer illere nazaran daha fazla gibi görünüyor. Özelliklede ilimizde hali hazırda çocuk yoğun bakım ünitesinin olmamasının sanırım izahı olması gerek.

Geçtiğimiz gün talihsiz bir şekilde hayatını kaybeden 4 yaşındaki küçük Ömer’in başına gelenleri gazetemizden takip etmişinizdir. Küçük Ömer geçirdiği trafik kazası sonrası Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde müşahede altına alınır. Küçük Ömer’in durumu ağırdır. İlimizde yeterli donanıma sahip çocuk yoğun bakım ünitesi olmadığı için doktorlar tarafından Zonguldak iline sevk edilmesine karar verilir. Ancak sebebi nedir bilinmez, ailesi ise tüm ısrarlara rağmen kabul etmez. Ömer’in hikayesi böyle uzar gider ve sonuç itibarıyla hayatını kaybeder.

Gazetemizde bu haberi okuyan, ismini yazmamam ricasıyla bir işadamımız aradı. Ömer’in başına gelenlerden dolayı çok üzüldüğünü ve ilimize tam teşekküllü yoğun bakım ünitesinin kazandırılması için bir çalışma başlatacaklarını söyledi. Sakarya Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Yaşar Doğan’la da bir görüşme yaptığını söyledi. Dilerim bu işadamımıza başka işadamlarımız da katılır ve sorun çözülür. Küçük Ömer hiç bir zaman geriye gelmeyecek ama en azından bu duyarlı işadamımız sayesinde başka Ömerlerin hayatını kaybetmesinin önüne geçilmiş olacak. Kendisine bu konuya hassasiyet gösterdiği için buradan teşekkür ediyorum. Dilerim başka Ömerler hayatını kaybetmez.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs