Başbakan'ın seçim teşekkürünü iletti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Ak Parti Milletvekili Ayşenur İslam, 30 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı
Ali ARICI Ali ARICI

Bakan Ayşenur İslam'ın açıklaması: "30 Mart 2014 yerel seçimleri Türk siyasi tarihinde çok önemli bir merhale olarak yerini almış bulunmaktadır.

Demokrasisi inkıtalara uğramış ülkemizde 30 Mart 2014, tarihi bir milat olmuştur. 30 Mart bu milletin istiklaline, istikbaline ve iradesine müdahalenin kabul edilemeyeceğini ortaya koymuştur. Demokrasiden başka bir seçeneğin kabul edilemeyeceğini tekrar ve daha gür bir sesle ilan etmiştir.

30 Mart seçimlerinde milletimiz eski Türkiye'ye dönülemeyeceğini söylemiştir. Seçime çok üst düzeyde katılım sağlayan milletimiz, seçimler öncesinde ortaya konulan tüm kurgulara, toplum mühendisliğine 'hayır'; ekonomik gelişmeye, kalkınmaya ve istikrara 'evet' demiştir. 


Egemenliğin sadece kendisine ait olduğunu söyleyen milletimiz, kendisine rağmen ortaya konulan senaryoların hayata geçmesine izin vermemiştir. Türkiye'de demokrasinin kurumsallaşması bakımından fevkalade önemli olan bu seçim, geçmişte yaşanan darbe, muhtıra, post modern darbe, e-muhtıra gibi demokrasi dışında yollara tevessül edecek herkese cevap niteliği taşımaktadır.

Bu seçimler Türkiye'nin artık kazanımlarını kaybetmeyeceğini, 2023 hedeflerine doğru adım adım ilerleyeceğini ve ülkemizi hiç kimsenin yolundan döndüremeyeceğini göstermesi açısından önemlidir.


AK Parti sadece kendisine oy verenleri değil ülkemizde yaşayan 77 milyonun partisi olduğunu 12 yıllık iktidarında göstermiştir. Türkiye'nin partisi olduğunu bugün seçimlerde ortaya çıkan tablo bir defa daha göstermiştir. Bu sorumlulukla hiçbir ayrım gözetmeksizin bütün vatandaşlarımıza hizmet etmeyi şiar edinen hükümetimiz aynı duygu, düşünce ve eylemle yoluna devam edecektir. 

Sakarya 30 Mart seçimlerinde tarihi misyonuna uygun ve yakışır bir şekilde yine Milli iradenin kalesi olduğunu göstermiştir. Sayın Başbakanımızın Kent Meydanında 20 Mart'ta yaptığı miting Sakarya tarihinin en kalabalık mitingi olarak tarihe geçmiştir. Sakarya tek vücut, tek yürek kent meydanında ve ardından seçim sandıklarında millet iradesine sahip çıkmıştır. Her zaman milletinin yanında, milli iradenin yanında olduğunu göstermiştir. 

Seçim sürecinde başta Kadın ve Gençlik Kollarımız olmak üzere bütün teşkilatımız büyük bir çalışma örneği, insan üstü çaba sergilemiştir. Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan Adaylarımız, Milletvekillerimiz, Teşkilat mensuplarımız Sakarya'nın tamamında halkımızla bütünleşmiştir. Herkesle bire bir temas kurmuş, halkımızın teveccühünü kazanmıştır.


Ülkemizin son yıllardaki önlenemez yükselişinin, demokratik, ekonomik ve siyasi başarılarının mimarı olan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerde ortaya konulan bu başarıdan dolayı Sakarya'ya olan teşekkürlerini, sevgi ve selamlarını sizin kanalınızla iletmek isterim. 17-0'lık sonuca ilişkin "Ben tarihi kent meydanını dolduran Sakaryalı kardeşlerimizin bu başarıyı elde edeceklerinden, böylesi bir dönemde bu hediyeyi vereceklerinden emindim" sözünü de aktarmak isterim. 


Bu vesileyle, şehrimizde daha büyük bir gayret ve şevkle hizmete devam edecek olan Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımıza üstün başarılar diler, bizlere bu büyük zaferi yaşatan güzel şehrimizin güzel insanlarına şükranlarımızı arz ederim."


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs