İSTİŞARE VE AKP GEYVE BELD.BAŞKAN ADAY ADAYI?....

İSTİŞARE:Bir iş yaparken ehline sormaya istişare denir.

İSTİŞARE:Bir iş yaparken ehline sormaya istişare denir.İstişare sünnettir hatta peygamber efendimize far idi.Allah'ü teala peygamber efendimize istişare yapmasını emretti.Kuran-ı kerimde mealen,"Bir iş yapacağın zaman arkadaşlarınla istişare et" buyruluyor.(şura 38)



İstişare ile ilgili bir mevzuya ihtiyaç duyulduğunda insan doğru söyleyeceğine emin olduğu kimselerle istişare eder, danışır.Danışmak insanı pişman olmaktan koruyan bir kale gibidir.Danışılacak kişini,insanların halini,zamanını ve memleketin şartlarını bilmesi lazımdır.Buna aynı zamanda siyaset bilgisi denir.Bundan başka,aklı,fikri kuvvetli ileriyi gören kişi veya kişiler olması lazım.



İstişarenin hayatımızda ne kadar önemli ve vazgeçilmez olduğunu peygamber efendimizin(s.a.v) şu hadislerinden anlıyoruz.



-İstişare, pişmanlığa karşı kaledir.(i.maverdi)



-Yapacağı işi ehli ile istişare edene, o işin en güzeli nasip olur.(Taberani)



-Akıllıya danışıp onu dinleyen, doğruyu bulur, dinlemeyen pişman olur.(İ.maverdi)



-Tedbirli kimse, işin ehli olana danışıp, ona göre hareket eder.(ebu davut)



Demek ki ehil olan insanlarla istişare yapmak sünnettir.



Gelelim sadede.



Kendilerini milliyetçi ,muhafazakar olarak tanımlayan siyasi bir oluşumun uzantısı olan Geyve AKP ilçe teşkilatının istişare ile ilgili samimiyetinin ne kadar laubali hale getirdiğini,bu samimiyetsizliklerini adeta Geyve ye fatura etmek istediklerini göstermek istiyorum.



Malumunuz, Türkiye de yerel seçimler 5 yılda bir yapılıyor. Buda, son yerel seçimlerden hesaplandığında seçimlerin 2009 yılının mart ayında yapılacak.



Türkiye’nin her yöresinde olduğu gibi, Geyve’mizde de yerel seçimlerle ilgili hareketlilik bütün siyasi partililerde az veya çok başladı. ileriki günlerde daha fazla ivme kazanır. Zaten bunun ilk belirtileri ortaya çıkmaya başladı, cezaevinde olmasına rağmen ben adayım diyor, kimisi bulunduğu partiyi içine sindiremeyip gidip geliyor ve bende adayım diyor, kimisi de,hezimeti zafer gibi algılayıp bir milletvekilinin emriyle bende belediye başkan adayıyım diyor.



Haydi, hayırlısı, vatana millete hayırlı olsun...



İktidar partisi olması münasebetiyle ilk olarak Geyve AKP ilçe teşkilatından çıkan, en azından topluma kendini öyle lanse ediyor,belediye başkan adayı veya başkan aday adayıyla başlayalım.İleriki günlerde C.H.P ve M.H.P ile ilgili toplumun düşüncelerini aktarırız inşallah.



Değişik ahlaki normlarla kimseyi değerlendirmek gibi bir niyetimiz asla olamaz, bizim değerlendirmemiz sadece siyaseten olacaktır bunun da üzerine basa basa söylemekte fayda var. ola ki fikrini beyan etmekten korkanlar, fikirlerimizi ve düşüncelerimizi bir siyasi partinin yandaşı veya düşmanı olarak görmeye çalışmasınlar.



İster istemez herkesin gözü iktidar partisinde oluyor, sanırım buda çok normaldir.



Bir önceki yani 2004 yerel seçimlerinde Geyve AKP ilçe teşkilat başkanı, teşkilatı iyi sevk ve idare edemediğinden dolayı tam bir fiyasko yaşandı. Son dakikada apar topar çıkardığınız adayınız ile birlikte yerle bir oldunuz.yakın bölgemizde belediye başkanlığını kazanamayan tek ilçe Geyve oldu.Allah tan çıkardığınız adayın siyaseten eli yüzü düzgündü de bir nebze olsun AKP’nin Geyve de imajını kurtardı.



Seçimi kaybeden teşkilat başkanı bu değilmiş gibi, maşallah şimdide kendisi başkan dayı olacakmış...



Bu adaylık süreci nasıl oluştu... Gerçekten aday mı? Partide kim sesini daha çok yükseltirse başkan adayı o mu oluyor? Kimlerle istişare etti, ilçe yönetimi bu başkan adayını kimlerin arasından seçti diye sorma ihtiyacı duyduk.



Bu konularda en sağlıklı bilgiyi yine aynı teşkilatın içerisinde fiili olarak siyaset yapan kişi veya kişilere sormak gerekir diye düşündük ve de öyle yaptık.



İsmi bende saklı olan kişi ile görüştüğümüzde oldukça ilginç cevaplar verdi. Söylenenlerin takdir hakkı elbette Geyve halkınındır.



Soru: AKP ilçe teşkilatı 2009 yerel seçimlerine hazırlanıyor mu?



X:Elbette hazırlanıyor, mutat toplantılarımızda bu konuları zaman zaman istişare ediyoruz. Bu istişareler ileriki günlerde daha da sıklaşarak sürecek yerel seçim atmosferine girilince Geyve yüksek seçim kuruluna verilecek listeyi yavaş yavaş hazırlarız inşallah.



Soru: Peki, ak partinin Geyve belediye başkan adayı ile ilgili bir çalışmanız veya bir istişareniz oldu mu?



X: Şu saate kadar Geyve belediye başkan adayı ile ilgili herhangi bir istişaremiz veya bize empoze edilen bir isim olmadı.



Soru: Başkanlı adayı ile ilgili bir istişarenin olmadığına emin misiniz?



X: Kesinlikle olmadı. Bir takım spekülasyonlar yapılıyor AKP ilçe başkanının aday olduğuna dair. Fakat böyle bir parti kararı yok. Ne il yönetiminin nede ilçe teşkilatının ak parti demokratik bir siyasi partidir. Herkes başkan adayı olabilir. Buna ilçe başkanı da dahil, tabi ki ilçe başkanlığından istifa ettikten sonra. Bizim ak partinin teamüllerinde ilçe ve il başkanları belediye başkan adayı olamaz olabilmesi için başkanlıktan istifa etmesi ve yeni bir yönetimin teşekkül etmesi lazım ve bu yeni yönetim istişare ederek başkan aday adaylarını belirleyerek il yönetiminin oluruna sunar. Zaten olması gerekende bu değil mi?



Soru: Elbette öyle olması gerekli. Ama sizde temayüller biraz farklı işliyor galiba. Peki ilçe başkanınız, ben ak partinin belediye ilçe başkanı adayıyım diyor. Bu sizinle yani teşkilatınızla istişare etmedi ise kiminle istişare etti de ben başkan adayıyım diyor. şimdiden kendine oy istemeye başladı bile ne dersin?



X: Partimizdeki bir milletvekilinden icazet aldığı söyleniyor. Ama o milletvekili de parti binamıza gelip de başkan adaylığı ile ilgili hiçbir istişare yapmadı. Milletvekilinin de bu konu üzerinde ne düşündüğünü bugüne kadar teşkilatımızın da öğrenebilmesi mümkün olmadı.



Soru: Şöyle diyebilir miyiz? Teşkilatınız tam bir arap saçına dönmüş gibi.



X: Maalesef iş o tarafa doğru gidiyor.



Soru: Peki bu başkan adaylığını kendi kendine erkenden açıklamasını sebebi ileride çıkabilecek başkan aday adaylarının önünü kesmek için yapmış olabilir mi?



X: Sanırım aklınca siyasi manevra yapmaya çalışıyor. Bunu yaparken Geyve belediyesi elden kayıyor haberi yok bu makamlar kendi hırslarını tatmin edilecek yerlerin olmadığını bir gün öğrenirler.



İste işin özeti bu



Evet Geyve de ak partinin başkan adayı ile ilk çıkış ve ilk söylemler bunlar görünen şu ki milliyetçi ve muhafazakar bir partinin belediye başkan adayı istişaresiz ve fiyaskoyla çıkıyor.



Acaba ilçe teşkilatında istişare edecek değerde kimseyi bulamadı mı? Yoksa mühür kimdeyse Süleyman odur mantığıyla mı hareket ediyor.



Bizde yazımızı şunu söyleyerek bitirelim inşallah



Karadeniz’in eşsiz güzellikteki ÇAYKUR tomurcuk demli çayını içerken “beni buraya getiren kudrete istişarenin önemini sormalı mıydım?”



Selam ve dua ile…

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs