MEYVE DEPOSU GEYVE

Geyve Ziraat Odası Başkanı Süleyman Pınar:"Ayva başkenti olan Geyve'mizde, daha kaliteli ayva yetiştirmeliyiz."dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Geyve Ziraat Odası başkanı Süleyman Pınar, şunları söyledi: İlçemiz narenciye ve çay dışındaki bütün ürünlerin yetiştirilebildiği bir iklim ve coğrafi konuma sahiptir. Bu yüzden de ilçemizde olmazsa olmazlarımızdan ayva, üzüm, kiraz ve elma gibi ürünler öne çıkmaktadır. İlçemizde storking, golden, grannysmith gibi elma çeşitleri yetişmektedir.

ELMA PARA ETMİYOR

Ancak piyasa kaybeden elma üreticileri tarafından geri plana çekilmekte hatta bahçeler kesilerek yerine ayva dikimi yapılmaktadır. Şu andaki 8 bin 200 dekar ekili alan bulunmakta 20 bin ton civarında elma üretimi yapılmaktadır. Ancak masrafın yüksek olmasından dolayı elma piyasasının 50-60 kuruş olması üretimi başka alanlara sevk etmektedir. Hatta üretici elma ağaçlarını söküyor.

ÜZÜMÜN İYİSİ GEYVE'DE

Geyve üzüm üretiminde de öne çıkmaktadır. 19 bin 140 dekar alanda üretim yapılıyor. 28 bin ton civarında ürün elde ediliyor. Üzüm 120 kuruş -2 tl arasında alıcı buluyor.

AYVA BAŞKENTİ GEYVE'DİR

Şu anda ilçemizde ayva üretimi devamlı artmaktadır. 11 bin 500 dekar ayva ekim alanı vardır. Tonaj olarak da normal şartlarda hava koşullarını iyi olduğu zamanlarda 55-60 bin ton civarında üretim yapılmaktadır. Tatlı, sulu ve yemesi nefis olan ayvamız, hem yurt içinde hem de yurt dışında çok beğenilmektedir. Bunun için ayvanın başkenti Geyve'dir.

Bu yıl dondan dolayı bazı bölgelerimiz etkilendi. %30-40 zayiat var. Bu yıl ayva 1 tl ile 170 kuruş arasında alıcı buluyor. 

Geyve'de yetişen ürünlerin tadına doyum olmadığı için, meyvecilik ilçemize ekonomik yönden iyi bir katkı sağlamaktadır.

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs