KYK’li Öğrenciler Kültür Gezisinde Buluştu

Geyve KYK yurdu öğrencileri ilçenin doğa zenginliklerini görmeye devam ediyor.

Editör Editör

Bozulmamış yapısıyla, Geyve’de görülecek ilk yerler arasında olan Doğançay şelalesi Geyve KYK yurdunda kalan öğrencileri ağırladı.

KYK, Türkiye genelinde olduğu gibi Geyve KYK yurdunda da bütün öğrencilere rahat edecekleri, okuluna yakın, kendilerini güvende hissettikleri, rahat ders çalışma ortamlarının olduğu yurt imkânının yanı sıra yurtlarda kalan öğrencilerin ders dışı zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilmesi, akademik, sosyal, kültürel, milli ve manevi yönden gelişimlerini sağlayabilmek, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirebilmek amacıyla eğitim, sosyal, kültürel, sportif vb. alanlarda faaliyetler gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda Geyve KYK yurdunda kalan öğrenciler doğası ve şelalesi ile meşhur Doğançay’ı gezdi. KYK öğrencileri gezi’den oldukça memnun kalırken oksijeni bol, doğası mükemmel atmosferde bol bol fotoğraf çekti.

Doğançay Şelalesi

Doğançay Şelalesi deniz seviyesinden 450 mt. yüksekliktedir. Yol, yürüyüş traking parkuru olarak da kullanılmaktadır. Geyve’de görülecek yerler listesinde ilk sıralardadır. Bozulmamış doğasıyla görsel bir şölen sunmaktadır. Şelalenin ulaşımı tamamen asfalt olup, son 2 km. si toprak yoldur.

Sakarya İli Geyve İlçesi Doğançay Köyü sınırları içinde bulunan 4 hektar büyüklüğündeki Doğançay Şelalesi tabii-kültürel kaynak değerleri ve rekreasyon potansiyeli sebebiyle Bakanlık Makamının 13.05.2013 tarih ve 1030 sayılı Olur’ ları ile “DOĞANÇAY ŞELALESİ TABİAT ANITI” olarak ilan edilmiştir.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs