FETÖ/PDY DAVASINDA KARAR!

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan ayrı davalarda yargılanan iki sanık 6 yıl üçer ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ali ARICI Ali ARICI

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki ayrı ayrı duruşmalara tutuklu sanıklar esi öğretmen Murat Çifci, Alaattin Çakmak ile avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada, iki celse arasında mahkemeye gelen belge ve dilekçelerin zapta geçirilmesinin ardından cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki görüşünü açıkladı.

Sanıklar Çifci ve Çakmak'ın "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan cezalandırılmasını isteyen cumhuriyet savcısı, "örgüte finansman sağlama" suçundan ise beraatlarını talep etti.

Savcının mütalaasına karşı söz alan sanık Çifci'nin avukatı Saadet Diriarın, mütalaaya katılmadıklarını söyledi.

Bilirkişi raporunda Bank Asya hesap hareketlerinin ödemeye ilişkin olduğunun belirtildiğini aktaran avukat Diriarın, "Müvekkil bir kısım programları deneme amaçlı indirdiğini 'ByLock'un da bunlardan biri olduğunu samimi olarak beyan etmiştir. ByLock'un silahlı terör örgütü üyeliği suçu olarak kabul edilmesi mümkün değildir. Silahlı terör örgütü üyeliği unsurları dosyada mevcut değildir. Bu nedenle şüpheden sanık yararlanır ilkesi de gözetilerek müvekkilin beraatına karar verilmesini talep ediyoruz." dedi.

Sanık Çifci de bir önceki savunmasını tekrar ettiğini, avukatının beyanlarına katıldığını belirterek, "Ben her türlü teröre karşıyım. Suçsuz olduğumu düşünüyorum, beraatımı talep ediyorum." diye konuştu.

Sanık Alaattin Çakmak'ın avukatı Muhammet Işık da savcının mütalaasına katılmadıklarını söyledi.

İddianamede müvekkiline Bank Asya'ya para yatırma ve "ByLock" kullanma suçunun yöneltildiğini belirten avukat Işık, "ByLock ile ilgili bir önceki celsede ayrıntılı beyanda bulunduk, yineliyoruz. ByLock kullanımını kabul etmiyoruz. Müvekkil 2004 yılından beri Bank Asya'yı kullanmaktadır. Gerekli belgeler incelendiğinde ekstra bir artış olmadığı, rutin bankacılık işlemleri olduğu görülecektir. Suçlamaları kabul etmiyoruz, beraatını talep ediyoruz." dedi.

Sanık Çakmak da "ByLock" indirmediğini ve kullanmadığını savundu.

Bank Asya ile ilgili bir önceki duruşmada savunma yaptığını ifade eden sanık Çakmak, "Bankayı kullandım diye örgüt üyeliği suçuyla yargılanıyorum. Kendimden eminim. Tutukluyum, bir gün bile burada kalmak çok zor. Beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum." şeklinde konuştu.


Sanıklar Murat Çifci ve Alaattin Çakmak'a "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 6 yıl üçer ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, "örgüte finansman sağlama" suçundan ise karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Mahkeme heyeti, sanıkları, tutuklu bulundukları süre ve ceza miktarlarını göz önüne alarak, adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla tahliye etti.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs