Bu memlekete ne kurşun işler ne de tank

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programlarında konuşan Vali Balkanlıoğlu, “Böyle kahraman insanların olduğu bir vilayette görev yaptığım için Allah’a hamd ediyorum” dedi.
Ali ARICI Ali ARICI

Milletvekili Üstün, “Sizlerde bu heyecan oldukça FETÖ’de gelse, ağa babaları da gelse, bu memlekete ne kurşun işler, ne tank” derken İl Başkanı Kılıç, “15 Temmuz’da birileri tarih yazdı, birileri tarih oldu” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen programların 3. gün etkinliklerine katıldı. Demokrasi Meydanı’nda düzenlen programa Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Garnizon Komutanı Albay Emin Dursun, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Ticaret Borsası Başkanı Cevdet Mete, belediye başkanları, İl müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, AK Parti İl ve İlçe Teşkilatı mensupları, Büyükşehir Bürokratları ve binlerce vatandaş katıldı. Mehter takımı gösterisiyle başlayan program Orhan Cami İmam Hatibi Alaaddin Beşel’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Ammar Acarlıoğlu Tasavvuf Musikisi dinletisi ile Sakaryalılarla bir araya gelirken, protokol konuşmalarının ardından ise sahneye Erkan Mutlu’nun çıkmasıyla gece sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 81 ilden gönderilecek bayraklar için Sakaryalı şehit aileleri bayrakları öperek Cumhurbaşkanına ulaştıracak gençlere teslim ettiler.


Dikkatli olmalıyız

15 Temmuz darbe girişiminde Demokrasi Meydanı’nda gösterilen direniş ruhunun bir yıl sonra tekrar yaşandığının altını çizen Başkan Toçoğlu, “Bu süreç bize birçok şey öğretti. Tanımlanamayan kendilerini herhangi bir şekilde kolaylıkla belirleyemediğimiz içimize sızmış bu hainleri yakından tanımış olduk. Birisi arkanda durur arkandan vurur demişti ya onun için çok dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü nerede ne zaman hangi kisveyle karşımıza çıkacakları belli değildi. Her kılığa giren bu yaratıklar onlara karşı çok daha dikkatli olmamız gerektiğini bize öğretti. Bu süreç bize dostumuzun, düşmanımızın kim olduğunu öğretti. Gördük ki dost bildiğimiz birçok ülke bu hainleri gizli, açık birçok şekilde koynunda besleyip üstümüze salmış. Ama o gün olduğu gibi bugün de bu alçaklara karşı dimdik ayakta ve birlikte olduğumuzu tekrar bu meydanda gösteriyoruz. Bu anma törenlerine gösterdiğiniz ilgi de tüm Sakarya’nın bu alçaklara karşı olduğunu gösteriyor” diye konuştu.


Meydana davet

Başkan Toçoğlu, “Bu alçaklardan birisi mahkemeye üzerinde kahraman yazan tişörtle çıktı. Buna izin verenleri de sorgulamak lazım. Ama biz o alçağın menfezin altında yakalandığını da gördük. Güya Cumhurbaşkanımıza suikast yapacaktı. Bunlar vazgeçmedi, fırsat kolluyorlar. Bu hainlerde bir pişmanlık emaresi yok. Allah korusun en küçük bir fırsat yakaladıklarında bu millete en büyük kötülüğü yapacak kapasitede insanlar. Bu meydanlara boşuna toplanmıyoruz. Memleketimizi bölmek, insanımızı katletmek için saldıran bu insanlara karşı dün olduğu gibi bugün de yarın da onlara fırsat vermeyeceğimizi hep birlikte göstermeliyiz. Büyük finale hazırlık yapıyoruz. Cumartesi günü büyük bir coşku içerisinde 15 Temmuz’u, şehitlerimizi, gazilerimizi anacağız. Hepinizi buraya davet ediyorum.”


Bizi sevgimiz ayakta tutuyor

15 Temmuz’da her görüşten, her kültürden, her etnik yapıdan insanın Demokrasi Meydanı’nda olduğunu hatırlatan AK Parti Sakarya İl Başkanı, Fevzi Kılıç, “Silahların, tankların, helikopterlerin uçakların karşısında duran her kültürden, her etnik yapıdan insanımızın tek amaçları vatanımız, bayrağımız ve milletimizdi. Türkiye’de Ankara ve İstanbul’da çok büyük olaylar oldu. Sakaryamız üzerine düşeni her zaman yerine getirdiği gibi, 15 Temmuz’da da getirdi. Bu ülkede darbeler oldu, muhtıralar oldu ama inanın bizim komutanımızın kendi insanına mermi atacağı kimsenin aklına gelmezdi. İyi niyetli bir şekilde burs, kurban parası verilen insanlar döndüler o kurban parası veren insanların kanını akıttılar. 15 Temmuz’da birileri tarih yazdı, birileri tarih oldu. Yurtdışına kaçtılar, Türkiye’ye karşı şer odaklarıyla bir araya geldiler. Tarih yazan insanlar ise burada. Tarih yazmaya devam ediyorlar. Size ne kadar dua etsek azdır. Bu memleketi yönetmenin sorumluluğu ağırdır. Ama vatanımıza sevgimiz korkunç derecede büyüktür. Bizi bu sevgimiz ayakta tutuyor” ifadelerini kullandı.


Kadınlar millet iradesine sahip çıktı

KADEM adına konuşan Münevver Duran, “Türk siyasi hayatında kara birer leke olarak hatırladığımız darbe dönemlerinin ardından bugün tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet diyerek demokratik yollarla seçilmiş bir hükümeti düşürmeye çalışanlara cevabı halkımız vermiştir. Günlerce demokrasi nöbeti tutan bir toplumu hiçbir güç durduramaz. Kadınlarımız çoluğu ve çocuğuyla meydanlarda memleketine sahip çıkmış, kararlılığını bütün dünyaya göstermiştir. Kadınlarımız geleceğimizi aydınlatan, sorumlu, inançlı duruşuyla, yüce milletimizin iradesine sahip çıkmıştır. Milletimiz kazanmıştır. İnsanımız bu darbe girişiminde tercihini demokrasi ve özgürlükten yana kullanarak darbeye karşı tek vücut olmuştur. Kadınlarımız vatan mücadelesi beklemez diyerek gece yarısı yola çıktı tankın karşısına dikildi. Bu asil duruşa çok şey borçluyuz.”


Tüm hainler tespit edilmeli

Muhtarlar olarak 15 Temmuz’da meydanlarda olduklarını söyleyen Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, “Siz Sakaryalı hemşehrilerimiz sağduyu ile cesurca bir duruş ile darbecilere en büyük dersi verdiniz. Biz muhtarlar Türk bayrağının dalgalandığı en ücra noktada hem devletimizin, hem vatandaşlarımızın temsilcisiyiz. Yani devlet ve millet arasında köprü olan tek kurumuz. Demokrasinin mihenk taşıyız. Bu bağlamda vatanımıza, milletimize, demokrasimize canımız pahasına sahip çıkmak en kutsal görevimizdir. Bu darbe girişimi ülkemize, milletimize, devletimize ve şanlı ordumuza yapılmıştır. Türkiye’de valilik bazında işgale uğrayan tek il Sakarya’dır. Bu hainler hep beraber sizler sayesinde def edilmiştir. Bizler şu anda devletin hangi kademesinde olursa olsun tüm hainlerin tespit edilerek en ağır cezayla yargılanmalarını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.


Kardeşliğimizi bozamayacaklar

MÜSİAD Şube Başkanı Yaşar Coşkun, “Biz 600 sene cihana hükmetmiş bir imparatorluğun evlatlarıyız. İlle de bağımsızlığım ille de ceddim demiş bir neslin torunlarıyız. Zulmün karşısında tek vücut olmuş bir milletiz. Biz birlik olunca Allah’ın izniyle bu topraklar için bir daha İstiklal Marşı yazılmayacaktır. Milletimizi ve vatanımızı hedef alan bizi birbirimize düşürmeye çalışan hainlere fırsat vermedik. Kahraman halkımız daha önce olduğu gibi bundan sonra da bu cennet vatan uğruna göğsünü siper edecektir. Milletimiz Anadolu topraklarını istikbal olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmış, Dumlupınar’da, Çanakkale’de cihana verdiği cevabı yine vermiştir. Biz vatanımızı, milletimizi canımızdan çok seviyoruz. Kimse beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozamayacaktır.”


Büyüklüğümüzü göstereceğiz

15 Temmuz’da Türk milletinin ne olduğunu dünyaya tekrar gösterdiğini ifade eden TÜMSİAD Sakarya Şube Başkanı Ahmet Ölmez, “İş adamları olarak değişik dünya ülkelerine gidiyoruz. Bir süre önce ziyaretime uzun yıllardır New York’da çalışan ve yaşayan bir misafir geldi. ‘Amerika’dan 15 Temmuz nasıl görünüyordu?’ dedim. ‘Dünya insanları 15 Temmuz’u idrak edemezler. Bu sadece Osmanlı torunlarına layık olan bir şeydir’ dedi. Osmanlı torunu olduğumuzu unutmamamız lazım. Dünya Osmanlı’nın gölgesini bekliyor. Büyüklüğümüzü dünyaya biz göstereceğiz. Bu ülke için yapacağımız çok şey var. Üreteceğiz, dünyaya ürünlerimizi satacağız, dünyaya kendimizi daha çok tanıtacağız. Daha fazla birbirimizi sevmemiz kucaklamamız gerekiyor. Dünya lideri olmamız hayal değil” diye konuştu.


Çok özlemişiz

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, “15 Temmuz’un üzerinden 1 yıl geçti. Bu meydana çıktığımız ilk dakikalarda 10 kişi vardı. Yarım saat içinde 10 binler bu meydanı doldurdu. Belki daha Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız televizyona çıkıp talimat vermemişti. Sakarya’nın farkı bu. Sağına soluna bakmadan ben buradayım diyen insanların memleketi Sakarya. 1 yıl geçti sizleri, meydanları çok özlemişiz. Sizlerle tekrar buluştuğumuz için Allah’a hamd ediyorum. O hain darbeciler şu manzaranın oluşacağını bilselerdi evlerinden çıkmazlardı. Şimdi zindanlarda çürüyor, yaptıklarının hesabını veriyorlar. Bu kardeşiniz de Ankara’daki ana davanın şikâyetçilerinden. Zaman zaman hallerini görmeye gidiyorum. Ancak ne gariptir ki o zaman da namerttiler şimdi de namertler. Hiç olmazsa adam olup suçumuzu kabul ediyoruz diyin. Hepsi arkadaşımı görmek için, şunun için bunun için gittim deyip kıvırıyorlar. Yaptıklarını kabul edemeyecek kadar namertler.”


Heyecanı görüyorum

Sakarya’nın gazilerini tek tek ziyaret ettiklerini söyleyen Üstün, “İnanın o geceki heyecanları hala yüreklerinde atıyor. Sizin gözlerinizden de gazilerimizin yüreğinde yaşadığı heyecanı görüyorum. Sizlerde bu heyecan oldukça FETÖ’de gelse, ağa babaları da gelse, bu memlekete ne kurşun işler, ne tank işler. Sizin gibi bir milletin vekili olmaktan gurur duyuyorum. O hainlerin ceplerinden 1 dolar çıkmıştı. Bu hainlerin ederi o kadar. Bir dolara kendilerini de, bayrağı da, vatanı da satmaya çalıştılar. Sizler sadece Türkiye’nin makûs talihini kırmadınız. Diğer mazlum milletlere de örnek oldunuz. Bu bundan sonra bu işlere kalkışacak hainler için ders oldu” ifadelerini kullandı.


Sadece vatanımı düşündüm

Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Sakarya’da göreve başlayalı on gün oldu. Ordu’dan buraya atandım. Orada da direniş vardı. Sakarya’da ise kahramanlık destanını gördük. Sakarya halkı valiliğe hücum etmiş. Göğüslerini siper etmiş. Gazi kardeşlerimizi evlerinde ziyaret ediyoruz. Birisi G3 mermisi ile yaralanmış. Kurşun omurgasına saplanmış ve orada kalmış. Diyor ki ben kurşunun önüne siper olarak göğsümü gerdiğimde 3 çocuğum da aklıma gelmedi. Sadece vatanımı ve bayrağımı düşündüm. Böyle kahraman insanların olduğu bir vilayette görev yaptığım için Allah’a hamd ediyorum. Sizler ayakta dimdik durduğunuz, arkamızda olduğunuz sürece endişemiz, korkumuz yok.”


3 fayda

15 Temmuz ile Türkiye’nin 3 kazanım elde ettiğini vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, “Daha önce askerler milletimizin verdiği silahla milletin ensesinde boza pişirmeyi adet edinmişlerdi. Bundan sonra karşılarında halk var. Bu Türk Silahlı Kuvvetleri’ne de yapılmış bir darbeydi. Milletin ensesinde türlü nedenlerle boza pişirme devri sona erdi. Türk Silahlı Kuvvetleri millet ile bütünleşti. Avrupalı bir düşünür, ‘Az gelişmiş ülkeler kendi silahlı kuvvetlerinin işgali altındadır’ diyordu. Biz bu işgalden kurtulduk. İkinci fayda olarak sağcısı solcusu o akşam birlik oldu. Bütün partililer bir aradaydı. Milletimiz kenetlendi. Demek ki zor durumda kalındığında birlik ve beraberliğimiz asla yıkılmayacak. Üçüncü ve belki de en büyük fayda ise içimize sızmış hainler deşifre oldular. Ait oldukları yerlere gitmeye devam ediyorlar. Türk Silahlı Kuvvetleri bunlardan temizlendi ve çok daha başarılı. Terörle mücadele üst düzeyde devam ediyor. Demek her türlü musibette birçok fayda var. Bundan sonra işimiz geçmişten ders alarak geleceğe bakmak. Sakarya’nın kalkınması, memleketimizin kalkınması, gelişmesi için yapacak çok şey var. Valilik olarak emrinizdeyiz. Sizlerle beraber geleceğe umutla bakmaya geldik” şeklinde konuştu. 

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs