Sakarya Nehri’nde Balık Ölümleri

Sakarya Nehri Geyve Alifuatpaşa Mahallesi’nde çok sayıda balık ölerek su yüzüne çıktı.
Geçen sene ve daha evvelki yıllarda da yaşanan olay yine tekrarlandı.

Editör Editör

Bölgeye gelen Sakarya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri nehirde numune alıp incelenmek üzere laboratuara gönderdi.

Geyve İlçesi Alifutapaşa Mahallesi’nde tarihi 2. Bayezid Köprüsü ve sanayi atıklarının bulunduğu bölgede, Sakarya Nehri’nde yüzlerce balık ölerek su yüzüne çıktı. Kıyıya vuran yüzlerce balığı gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye gelen Sakarya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri Sakarya Nehrinden numune alıp incelenmek üzere laboratuara gönderdi. 

Geyve Belediyesi hoparlörlerden Sakarya Nehrinde ölü balıkların alınıp yenmesinin tehlikeli olabileceğini ifade ederek halkı uyardı.

OKSİJEN DÜŞÜK

Çevre İl Müdürlüğü ekiplerinin Sakarya Nehrinde yaptığı ölçümlerde, balık ölümlerinin Pamukova Gökgöz Mahallesi’nden başlayıp yaklaşık 10 kilometre ötede Geyve Alifuatpaşa Mahallesi’ne kadar balık ölümlerine rastladığı ve bu bölgede nehirde oksijen oranının düşük olduğu ifade edildi. Ayrıca Sakarya Nehri Pamukova Mekece Mahallesi’nde bulunan barajda su tutulması nedeni ile Sakarya Nehrinin seviyesinin aşırı derecede düştüğü ifade edildi.

Nehirde yaşanan balık ölümlerinin neden kaynaklandığı Sakarya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin aldığı numunelerin incelenmesi ve yapılacak tahkikat sonunda çözüme kavuşacak.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs