GEYVE'DE CUMHURİYET COŞKUSU

Geyve’de Cumhuriyet Bayramının 94. yıl dönümü büyük bir coşku ile kutlandı.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN


KATILIM ÇOK OLDU

Geyve Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılan Cumhuriyet Bayramı kutlama programına; Geyve Kaymakamı İlyas Memiş,eşi Gülcan Memiş, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Taner Çolak, Belediye Başkanı Murat Kaya, eşi Filiz Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Tacettin Aykol, Emniyet Müdürü Uğur Duman, Jandarma Komutanı Jand. Yüzbaşı Gökhan Raşit Civek, Siyasi Parti Temsilcileri, MEM Mehmet Doğan, Meslek Yüksek Okulu müdürü Nermin Akyel, ME Şube Müdürü Tahir Taş ile Bahatdin Aydemir, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Geyve kaymakamı İlyas Memiş, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Taner Çolak ile belediye başkanı Murat Kaya Beden Eğitimi öğretmeni Fatih Özdin'in refakatinde öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.


MİLLETİMİZİN ŞİARINA UYGUN CUMHURİYET YÖNETİMİDİR

Geyve kaymakamı İlyas Memiş, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında özetle şunları söyledi:

Bugün geçmişi insanlık tarihiyle başlayan yüce milletimizi, kendi kendinin hâkimi ve efendisi yapan Cumhuriyetimizin 94.yıl dönümüne ulaşmanın engin mutluluğunu yaşıyoruz.

Atatürk’ün ‘’Türk Milletinin tabiat ve şiarına en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir.’’ dediği siyasal rejimimizin adı olan bu yönetim şekli; insanı yücelten, inanç ve düşünce özgürlüğünü ön planda tutan, doğruluğu, çalışmayı ve yeteneği değerlendiren, iyiye ve güzele yönelik her gelişmeye açık, hak hukuk ve adalet kavramlarına sıkı sıkıya bağlı, demokratik yapısıyla bugün hala dünya üzerinde birçok milletin özlemini çektiği ve kavuşmayı düşlediği büyük bir idealdir.

Öğrenciler, cumhuriyet konulu şiirler okudu. Geyve Ortaokulu öğrencileri Geyve Halk Oyunlarını, Karaçam Ortaokulu Zeybek ve Burdur yöresi oyunlarını oynayınca,seyircinin beğenisini topladı.

 Programın sunuculuğunu Geyve Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Fatih Keleş ile Öğretmen Hatice Seda Özdemir başarıyla yaptı.


Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs