Geyve’de Tarım Çalıştayı Yapıldı

Geyve’de tarım faaliyetlerini artırmak, katkı sağlamak ve üretimi teşvik etmek amacıyla; Geyve Belediyesi öncülüğünde "Geyve Tarım Çalıştayı" düzenlendi.
Ali ARICI Ali ARICI

Karaçam Et Lokantasında düzenlenen çalıştaya, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, İlçe Kaymakamı Sayın İlyas Memiş, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Cevdet Mete ve Yönetim Kurulu Üyeleri, APEK Başkanı Sebahattin Karasakal ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Saban, Ziraat Odası Başkanı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Pınar, Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Hasan Kıran, Sulama Birliği Başkanı İsmail Aşçıoğlu, Süt Birliği Başkanımız Erdal Üstün, Birlik yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve üreticiler katıldı.


Çok verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Geyve belediye Başkanı Murat Kaya:” Geyve Belediyemiz öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz ilçe tarım çalıştayımız oldukça verimli geçti. Ayvanın Başkenti Geyve Sloganıyla markalaştırdığımız Geyve Ayvası başta olmak üzere ilçemizde yetişen meyve sebzenin ekonomiye katkısı, üreticinin girdi maliyetlerinin düşürülmesi, tarım teknolojisinde gelinen nokta, satış ve pazarlama konularında değerli katılımcılarımız ile fikir alışverişinde bulundu.

Çiftçimizin sorunları, çözüm yolları masaya yatırıldı. Birlik başkanlarımız, üreticilerimiz değerli görüşlerinizi bizlerle paylaştı. Üreticimizin ürününü daha değerli kılmak için birlikte yol yürüdüğümüz, önemli paydaşlarımızın temsilcileri katkı vermeye devam edeceklerini ifade ettiler.

Toplantımıza katılarak üreticimizin sorunlarını ve ürününün daha değerli olması için fikirlerini paylaşan katılımcılara teşekkür ediyorum”dedi.

Geyvelilere Müjde

Geyve çarşı merkezindeki aile parkının işletme ihalesinide tamaladıklarını dile getiren Başkan Kaya:” Geyve aile parkımızı ve seyir terasımızı nisan ayı içerisinde Geyveli hemsehrilerimizin hizmetine açacağız. Belediyicilikte yaşadığınız coğerafyada iş adamlarını ve iş sahalarını büyütmek zorundayız. Amacımız büyüyen bir Geyve oluşturmak. Bunun içinde 2 bin 100 metrekare üretim merkezimizin inşaatı devam ediyor. Burada tarım ürünlerini işleyerek Geyve ekonomisine katkı yapacağız. Üretim Merkezimizide en kısa zamanda açılışını yaparak faaliyete başlatacağız. Markalaşan Geyvemiz için daha çok çalışmaya devam edeceğiz diyerek sözlerini tamamladı.

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs