Geyveliler İstiklal Marşını okudu

Geyveliler tek yürek olup İstiklal Marşını coşkuyla okuyarak, Türkiye'de bir ilke imza attı.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

İstiklal Marşının kabulünün 98. yıl dönümünde Geyve kaymakamı, belediye başkanı, milli eğitim müdürü, amir, memur, öğrenci, öğretmen, asker sivil, ziraatçı, esnaf, hacı, hoca her meslekten insanlar İstiklal Marşını coşkuyla okudu.

 

KAHRAMANLIK DUYGULARI COŞTU COŞKU
Geyve Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinin hazırlamış olduğu İstiklal Marşının kabulü programı Öğretmenevi salonunda yapıldı. Programı öğretmen Halil Sert sundu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra öğretmen Gökhan Er, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Geyve kaymakamı İlyas Memiş, Garnizon Komutanı Hakan Has, belediye başkanı Murat Kaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, siyasi parti başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş programı beğeniyle izledi, kahramanlık duyguları coştu.

ADAM GİBİ ADAM
Mehmet Akif Ersoy ölüm pahasına olsa dahi verdiği sözü tutan; özü, sözü bir olan adam gibi adam. Üniversiteyi birincilikle bitirdi. İstanbul Boğazını yüzerek geçen iyi bir sporcu, pehlivan. Halkına ümit veren iyi bir hatip, Yüreği vatan, millet ve bağımsızlık aşkıyla yanan, Kurtuluş Savaşımızın en büyük destekçisi örnek bir insan.
Öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinden örnekler okudu. Şiirlerden oluşturdukları skeçler çok beğenildi.

GEYVELİLER BİR İLKE İMZA ATTI
İstiklal Marşının kabulünün 98. yıl dönümünde Geyve kaymakamı İlyas Memiş, belediye başkanı Murat Kaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, müftü Rahmi Yiğit, 70 yaşındaki Hafız Mustafa Taştekin başta olmak üzere amir, memur, öğrenci, öğretmen, asker sivil, ziraatçı, esnaf, hacı, hoca yediden yetmişe her meslekten insanlar İstiklal Marşını coşkuyla okuyarak, Türkiye'de bir ilke imza attılar.
Ahmet Yesevi İlkokulu öğretmenleri Yunus Çınar ve Seyit Süleyman Acar'ın çektiği bu klip çok beğenildi ve Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiler.

 

ÖDÜLLER VERİLDİ
Geyve kaymakamı İlyas Memiş, okulda düzenlenen "Asım'ın neslinden, Mehmet Akif'e mektup" konulu yarışmada dereceye giren Afranur Akyol, Betül Rana Özsöz ve Ebrargül Yalçın'a ödüllerini verirken tebrik edip başarılar diledi.
Protokol, Mehmet Akif'le ilgili resim sergisini gezdikten sonra; görevli öğretmen ve öğrencileri tebrik edip hatıra fotoğraf çektirdiler.


Mehmet AYDOĞAN 

#geyve #bir-ilk #istiklal-marsi #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs