SGK PRİM BORCU OLANLARA MÜJDE

Genel Sağlık Sigortası prim borcu olan vatandaşlara beklenen güzel haber geldi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

-Peki Nedir Bu Güzel Haber?

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Gülsüm Çakmak Güneri vatandaşları bilgilendirmek için konuyla ilgili şunları söyledi: 


Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğa’nın29.03.2019 tarihli 859 sayılı imzalı kararı, 30729 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayınlanan bu Karara göre, Genel Sağlık Sigortası kapsamında olan ancak primlerini zamanında ödemeyip borçlu duruma düşen Türk vatandaşları, Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastanelerinde ücretsiz sağlık hizmeti alabilecek.Sadece borcu olan vatandaşlar değil ayrıca bakmakla yükümlü olduğu kişilerde ücretsiz sağlık hizmeti hakkından yaralanabilecek. Gelen bu sevindirici haber vatandaşı bir nebze olsa da rahatlattı.
Ücretsiz sağlık hakkı, 31 Aralık 2019'a kadar geçerli olacak. Ek bilgi olarak şunu da ekleyelim; Genel Sağlık Sigortası primi bu yıl aylık 76,75 tlolarak uygulanıyor. Ayrıca okurlarımızın aklının bir köşesinde şu da bulunsun; maddi durumu iyi olmayan vatandaş gelir testi ile kişi başı geliri 852,00 tl liradan az ise primler devlet tarafından ödeniyor. 


Serbest Muhasebeci Mali Müşavir 
Gülsüm ÇAKMAK GÜNERİ

 

Gülsüm ÇAKMAK GÜNERİ kimdir?

28.03.1990 Geyve / Sakarya’da doğdu. Geyve Meslek Yüksek Yüksekokulu Muhasebe Ve Vergi Uygulamaları bölümünden mezun oldu. Akabinde sırasıyla Anadolu Üniversitesi İ.İ.B.F. işletme bölümünden ve Trakya Üniversitesi İ.İ.B.F. iktisat Bölümünden başarı ile mezun oldu. Yüksek Lisans Eğitimini Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Ana Bilim Dalı Finans Ve İktisat Bölümünde tamamladı. Kasım 2013 tarihinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ünvanını aldı. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak İş yaşamına devam etmektedir. Ayrıca; mali ve finansal konularda bilirkişilik, yenilenen mevzuat ve finansal yönetim konularında da eğitim hizmeti sunmaktadır.
 

#muhasebe #gulsum #guneri #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs