Yüzük Oyunu Hacıosmanlar'da oynandı

Geyve'nin Hacıosmanlar mahallesinde oynanan geleneksel Yüzük Oyunu çok heyecanlı geçti.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

KATILIM ÇOK OLDU
Yüzük oyunu ekibi İstanbul, Adapazarı, Soğuksu, Doğantepe, Bağcaz, Setçe, Sütalan, Argat'tan gelerek Hacıosmanlar mahallesinin köy konağında toplandı. Muhtar Ahmet Aysel ve köyün sakinleri ev sahipliğ iyaptı. Ziraat Odası başkanı Süleyman Pınar, Öğretmen Cavit Aykan, Sakarya saha komiseri Sami Bölükbaş, Nihat Demirtaş, Sedat Salman, Nevzat Selçuk, Hilmi Çakır, Hasan Çakmak, Alaattin İmran, Aziz Tunç, Mustafa Tan, Abdi Yaş, Fahri Şahin, Recep Göktaş, Hasan Bulut, Dursun Tetik, Ersin Güneş, Hayati Tümen, İsmail Yalçın, Ercan Bulut, Mevlüt Şimşir, Nazmi Toprak, Murat Ayan, Mehmet Limon, Hamdi Yaşar vs. katıldılar.

OYUNUN KURALLARI
Aziz Tunç ve Nihat Demirtaş oyunun kurallarını şöyle anlattı: Oyunun malzemeleri 9 fincan, bir yüzük ve bir tane tepsi. Oyuncular iki gruptan oluşuyor. Bir kişi tepsinin içine iki fincan koyuyor. Fincanlardan birinin altında yüzük var. Boş-dolu yaparak oyuncular ikiye ayrılıyor. Her grubun başkanları Aziz Tunç ve Alaattin İmran olarak belirlendi. Sakarya futbol saha komiseri dernek başkan yardımcısı Sami Bölükbaş, ekip başkanı seçilen Aziz Tunç ve Alaattin İmran'a birer tane keyfiye hediye etti.

Bir kişi diğer odada yüzüğü fincanlardan birinin altına saklıyor. Yüzük birinci fincandan çıkarsa, yüzük bulan guruba geçer. 2. fincandan çıkarsa cemiyet sayılır 10 puan alır. 7.6.5.4.3. 3. fincandan çıkarsa; 7,6,5,4,3 puan kazanılıyor. Son 2. fincanda çıkarsa, bulan tepsiyi alır. Bulamazsa, saklayan tepsiyi alır. 101 puanı tamamlayan grup kazanıyor. Oyun sonunda Alaattin İmran'ın ekibi 104 puan, Aziz Tunç'un ekibi 74 puan aldı. Çok çekişmeli geçen oyun seyirciyi de heyecanlandırdı. 
HEM OYUN HEM ÇAY SOHBETİ
Bu süre içinde çaylar içilip sohbet edildi. Kıstırma lokumlar, çerezler, meyveler yendi. Oyun sonunda bulgur pilavı ve ayran ikram edildi.
Yüzük oyunu neşeli bir şekilde sona erdi. 
MEHMET AYDOĞAN

#yuzuk #oyunu #haciosmanlar #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs