Geyve Belediyesinden Kamuoyuna Açıklama

Geyve Belediyesi son günlerde ilçede bir hasta için hasta nakil aracının bilerek verilmediği ve çocukların aç olduğu yönündeki söylemlere yazılı bir açıklamayla cevap verdi.
Editör Editör

Geyve Belediye Başkanlığı yazılı bir açıklama yaparak hasta nakil aracı verilmediği iddialarına ve aileye yapılan yardımları kamuoyuyla paylaştı.

GEYVE BELEDİYESİ’NDEN YAPILAN AÇIKLAMA;

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından yanlış ve mesnetsiz iddialar hakkında açıklama yapılması zorunluluğu doğmuştur.

BİLEREK VE İSTEYEREK, ASILSIZ İDDİALARLA kamuoyunu yanıltma gayretinde olunduğu gözlenmiştir. Siyasi partilerin çeşitli kademelerinde görev alan isimlere mesnetsiz iddialarla bir yere varılamayacağını öğretmek gibi bir görevimiz yok. Ancak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerekiyor.

Geyve Belediyesi; tüm hizmet birimlerimiz ile din, dil, ırk, mezhep ayrımı gözetmeksizin vatandaşlarımıza hizmet etmeyi şiar etmiştir.

Geyve Belediyesi Sağlık Hizmetleri birimimizde yer alan hasta nakil aracının görev ve sorumluluğu kanunda açık olarak belirlenmiştir. Son günlerde Geyve Belediyesi tarafından bir hastaya bilerek hasta nakil aracı verilmediği iddiasıyla kamuoyunu yanıltıcı iddiaların haberleştirilmesi bizleri derinden üzmüştür. İddialar tamamen asılsız ve siyasi rant devşirme peşinde olanlarca kasten servis edilmiştir.

 Geyve Belediyesine ait hasta nakil aracı başvuru sırasına göre herkese hizmet vermektedir. O gün hasta nakil aracımızın dolu olduğu bilgisi aileye verilmiştir. Kaldı ki aynı hastanın, belediyemize ait hasta nakil aracını geçmişte kullanarak sağlık kuruluşlarına naklinin gerçekleştiğinin kamuoyunun bilmesini isteriz. Yani olayda bir kasıt bulunmamaktadır.

Söz konusu hasta ve ailesine Geyve Belediyesi Sosyal Hizmetler birimizi tarafından düzenli olarak yardımlar yapılmıştır. Ayrıca pandemi sürecinde İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile ortak çalışma yapılmış gerekli yardımlar düzenli olarak aileye ulaştırılmıştır. Aynı hastaya Evde Sağlık Hizmetleri birimizde görevli sağlık personelimizce evinde pansumana gidilmiş, talep etmeleri halinde gidilmeye de devam edilecektir. Mesnetsiz iddiaların odağında ki hastanın yatalak olması sebebiyle, hasta yakınlarının talebi olan hasta yatağı da aileye teslim edilmiştir.

Geyve Belediyesi Evde Sağlık Hizmetlerimiz hem hasta nakil aracı hizmeti hem de evde sağlık hizmeti ile bölgede örnek belediye olmuştur. İlçe merkezinden, en uzak mahallelerimize kadar hastalarımızın iğne, pansuman, sonda vs. gibi ön sağlık hizmetlerini hastaneye ve/veya sağlık ocağına gitmeden bizzat evlerine gidilerek hizmet vermektedir. Geyveli hemşehrilerimiz bu hizmetleri bilmekte, ihtiyaç duymaları halinde de almaktadır. Sağduyulu hiç kimse siyasi ranta, kendini öne çıkarma gayretine, gündeme gelmek için mesnetsiz iddialarda bulunanlara bekledikleri primi vermedi, vermeyecektir.

Meseleyi özetlemek gerekirse; Aile reisinin sigortalı çalışan olduğu, algı yaratmak için röportaj verdiği ileri sürülen kadınında çalıştığı, hastanın ise engelli maaşı aldığı, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Geyve Belediyesinin de aileye yasalar çerçevesinde, yakacak ve gıda yardımını muntazaman yaptığının bilinmesini isteriz. Geyve Belediyesi Sağlık Hizmetleri Birimi kanunda yer alan yetki sınırları çerçevesinde dün olduğu gibi yarında hizmetini aksatmadan sürdürecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Geyve Belediye Başkanlığı

#belediye #geyve #aciklama

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs