Geyve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi TEKNOFEST'te

Geyve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu TEKNOFEST'teki Yerini Aldı
Emir DOLUNAY Emir DOLUNAY

Merakla beklenen TEKNOFEST kapılarını açarken, Geyve Kız Anadolu İmam Hatip Engelsiz Özel Eğitim Sınıfı projesiyle festivaldeki yerini alıyor.

 

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde, Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali kapılarını açıyor. Geyve Kız AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, 21 -26 Eylül tarihleri arasında Atatürk Havaalanında gerçekleşecek TEKNOFEST'te bu yıl da hem katılımcı hem de ziyaretçi olarak yerini alıyor.

 

ENGELSİZ ÖZEL EĞİTİM SINIFI

 

Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Hanife Tek ile 8. sınıf öğrencilerinden Ebrar Yavuz, hazırladıkları Engelsiz Özel Eğitim Sınıfı projesi ile sergi ve sunum için TEKNOFEST'teki yerini aldılar. Geyve için bir ilk olacak proje ile; özel eğitim sınıfında bedensel yetersizliği olan öğrencilere hareket kabiliyeti kazandırmak, bireysel olarak öğretmenine ihtiyaç duymadan, sınıf içindeki donanım araç-gereçlerine ulaşabilmesini, etkinliklere katılabilmesini sağlamak ve buna bağlı olarak öğretmenin öğrencileri ile daha etkili, verimli zaman geçirmesi amaçlanıyor. 

 

"BU OKULDA HER ÇOCUK İÇİN EĞİTİM VAR"

 

Okul müdürü Ahmet Erol, bir proje ile TEKNOFEST'te yer almanın mutluluk verici olduğunu belirtti. Erol, "Bir ilçe okulu olarak, proje okulu olduğumuzun ikinci yılında TEKNOFEST ve TÜBİTAK gibi organizasyonlarda katılımcı olarak yer almamız, öğrencilerimizin gelecek vizyonunu şekillendirmesi açısından büyük önem arz ediyor. Yaptığımız çalışmalarla hep dediğimiz gibi 'bu okulda her çocuk için eğitim var' sözünün içeriğini doldurmaya devam etme çabasında olacağız" ifadelerini kullandı.

 

SALI SUNUM, CUMARTESİ GEZİ

 

Geyve Kız AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, Salı günü başlayan TEKNOFEST'te projemizle yerimizi alırken, festivale okul gezisi de düzenleyecekler. Geyve Kız AİHL öğretmen ve öğrencileri Cumartesi günü bir araya gelerek Atatürk Havalimanına doğru hareket edecek. Gün boyunca stand alanını gezecek olan ziyaretçiler diledikleri etkinliklere de katılabilecekler.

#geyve #anadolu-imam-hatip

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs