FOTOĞRAFA GÖNÜL VEREN ADAM

Geyve ve Sakarya'da yetişen ilk Felsefe öğretmeni olan fotoğraf meraklısı emekli öğretmen Zeki Yusuf Borazan: "Gençler, bugün öyle yaşayınız ki, bu yaşantınızın fotoğraflarını ileride eşiniz ve çocuklarınız görünce utanmayasınız." dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

SAYIN HOCAM SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?

Ben Zeki Yusuf Borazan, 22.12. 1945'te Alifuatpaşa'da doğdum. Cumhuriyet İlkokulundan sonra Haydarpaşa Lisesinde yatılı okudum. İstanbul Edebiyat Fakültesinin Felsefe bölümünden 1969 yılında mezun oldum. Aynı yıl Balıkesir Lisesine öğretmen olarak atandım. İstanbul Küçükçekmece, Şile, Hendek ve Geyve Liselerinde öğretmenlik yaptım. Binlerce öğrenci yetiştirerek emekli oldum.

 

İLKLERE İMZA ATTIM

Geyve ve Sakarya'da ilk Felsefe öğretmeni benim. TRT'ye çıkarak bilgi- kültür yarışmasına katılan ilk Sakaryalı benim.

 50 yıldır fotoğraf çekerim, iki yüz tane fotoğraf albümüm var. Geyve ve Alifuatpaşa'nın yüz yıllık arşiv fotoğrafları benim albümlerimdedir.

 

NE TÜR FOTOĞRAFLAR ÇEKİYORSUNUZ?

1970 yılından beri fotoğraf makinesi elimdedir. Benim için fotoğraf, olayları ispatlayan en önemli bir belgedir. Güzellikleri ve gerçekleri yakalamak için bir araçtır. Doğanın ve toplumun güzelliklerini, tarihi belge niteliği taşıyan olayların fotoğrafını çekerim.

Kitap okumaya ve yazı yazmaya da meraklıyımdır. Milliyet Sanat, Varlık, Yazko Somut derilerinde birçok denemelerim yayınlandı. Cumhuriyetin kuruluşunun 50. yılında Sakarya ve Balıkesir- Gönen ilçesinin sinema ile ilgili halk soruşturması yazısı yazdım. 32 sayfalık bu yazım birçok dergide yayımlandı ve çok ilgi gördü.

 

GENÇLERE TAAVSİYELERİNİZ NELERDİR?

Gençler yalnız cebinizi değil, kitap okuyarak kalbinizi ve kafanızı da doldurun. Teknolojiyi kullanın ama esiri olmayın. Dürüst olun, gönülleri fethedin. Başarı peşine koşarken hayatı ıskalamayın. Doğa güzelliklerine, tarihe ışık tutacak fotoğraflar çekiniz. İleride eşinizin ve çocuklarınızın gördüğü, duyduğu zaman utanmayacağınız güzel şeyler yaşayın ve bu güzelliklerin fotoğraflarını çekiniz. Atatürk ve cumhuriyetin değerlerini koruyunuz. Hoşça kalınız.

ZEKİ YUSUF BORAZAN ÖĞRETMENİN ALBÜMÜNDEN FOTOĞRAFLARA, EMEKLİ ÖĞRETMENLER İSMET ZİYA ve MEHMET ÖZDEMİR İLE BERABER BAKTIK.

 

 

 

#zeb #album #foto #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs