Düzce'de 6.0 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

4:08'de meydana gelen deprem bir çok çevre ilden hissedildi.
Enes ÇINAR Enes ÇINAR

Sabaha karşı 4:08'de Kandilli Rasathanesi verilerine göre Düzce'nin Gölyaka ilçesi Sarıdere mevkii civarında 6.0 şiddetinde deprem meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 6,5km derinlikte meydana gelen deprem Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Zonguldak, Kütahya ve Ankada'dan da hissedildi. Bir çok ilde vatandaşları uyandıran sarsıntının şiddeti bazı kaynaklarda 5,9 ile 6,1 arasında değişiyor.

Depremin ardından bölgede küçük çaplı artçı sarsıntılar kaydedildi. AFAD verilerine göre 30'dan fazla artçı sarsıntıların çoğunluğu 1,5-2,5 şiddeti arasında gerçekleşirken saat 4,30'da Düzce Çilimli'de 4,2 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha katdedildi.

Hasar ve Kayıp Durumu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre AFAD ve 112 ekiplerine can ulaşan bir can kaybı bilgisi bulunmamakla birlikte sahada hasar taramaları sürüyor. 

Deprem sebebiyle bazı evlerde çatlakların oluştuğu, devrilen eşyaların zarar gördüğü öğrenildi.

Depremin yaşandığı Düzce'de vatandaşların büyük çoğunluğu evlerinden çıkarak sokaklarda ve toplanma alanlarında bekliyor. 

Sakarya'da Deprem

Derlenen bilgilere göre, sarsıntı ardından siren çaldı. Bazı bölgelerde elektrik kesintisi var. Vatandaşlar sokaklarda. Panik nedeniyle 112 çağrı merkezine ulaşan vatandaşlardan fenalık geçirenlere ambulanslar yönlendirlidi.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Yıldırım twitter üzerinden yaptığı açıklamada deprem nedeniyle her hangi bir hasar ve can kaybı bilgisi gelmediğini belirtti. 

Vali Kaldırım, Sakarya İli Genelinde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

 

#deprem #duzce-deprem #son-depremler #son-dakika-deprem #istanbul-deprem #kocaeli-deprem #adapazari-deprem #sakarya-deprem #eskisehir-deprem #bursa-deprem #ankara-deprem

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs