Yerli Malı Haftasında Karadeniz esintileri

GEYVE KIZ AİHL, YERLİ MALI HAFTASI ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE KARADENİZ BÖLGESİNİ TANITAN BİR STANT AÇTI. BÖLGEYE ÖZGÜ LEZZETLER VE EL İŞLERİNİN YANI SIRA ÖĞRENCİLERİN GİYMİŞ OLDUĞU YÖRESEL GİYSİLER DE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.
Emir DOLUNAY Emir DOLUNAY

Tüketimde yerli ürünlerin tercih edilmesinin sağlanmasının amaçlandığı Yerli Malı Haftası, 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlandı. Ülkemizin her bir köşesindeki okullarda gerçekleştirilen etkinliklerle gençlerimize tutumlu olmanın önemi de anlatıldı. Geyve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi de her yıl olduğu gibi, bu sene de hafta boyunca bütün sınıf kademelerinde faaliyetlerde bulundu. Okul ayrıca Karadeniz Bölgesinin kültürel özelliklerini yansıtan bir de stant açtı.

BÖLGEYE ÖZGÜ LEZZETLER

Geyve KAİHL'nin giriş katında kurulan stantta; Karadeniz Bölgesinin lezzetleriyle meşhur olmuş ürünleri ve yemekleri yer aldı. Fındık başka olmak üzere öğrencilerin evlerinde aileleriyle hazırlamış oldukları kuymak, sarma, mısır ekmeği, kurabiye, kek ve börek çeşitleri ile reçeller öğretmenlere, öğrencilere ve okula gelen misafirlere ikram edildi. Bölgenin olmazsa olmazı çay da gün boyu tazelenerek stanttaki yerini aldı.

EL İŞLERİ VE YÖRESEL GİYSİLER

Yerli Malı Haftası çerçevesinde açılan stantta Karadeniz Bölgesinin geleneksel el sanatlarına da yer verildi. Ortaokul ve lise kademesinden bazı öğrenciler ise Karadeniz kadınının yöresel giysilerini giydi. Görevli öğretmenler ve öğrenciler, stantları ziyaret edenlere kültürel bilgilendirmelerde bulundu. Hafta boyunca devam eden etkinlikler herkes tarafından büyük beğeni topladı. Yerli ürün kullanımı ve tutumlu olmanın öneminin öğrencilere en güzel şekilde anlatılmış olduğu ifade edildi.

#karadeniz #yerlimali #kuymak

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs