Yaşlı destek merkezi

2023 yılı oldukça hızlı başladı.
Abdullah Kahya Abdullah Kahya

oplumsal beklentileri karşılamaya çalışan yürütme erki arka arkaya aldığı kararlar ve almış olduğu bu kararları uygulamaya koyma iradesini harekete geçirmeye çalışıyor.

Asgari ücretin belirlenmesinin ardından açıklanan EYT diye bilinen emeklilikte yaşa takılanlar kanun tasarısı, sözleşmelilerin kadroya alınması, 3600 ek gösterge, intibak yasası ve daha birçok konu.

Beklentileri oluşturan şey algıdır. Beklentiler algılara göre belirlenir.

Önümüzdeki aylarda yapılacak olan seçimler bu algının oluşmasında ve toplumsal beklentilerin ortaya çıkmasında tek sebep.

Demokrasilerin vazgeçilmezi olan seçimler yaklaştıkça bir miktar da olsa popülist söylemlere kayılması kaçınılmaz elbette.

Global şartlar altında belirlenen durumların oluşturduğu ortamlar tüm dünyadaki gelişmeleri belirlediği gibi ülkemizde de belirleyici oluyor elbette.

Dolayısıyla popülizm kaçınılmaz bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Fakat İlimizde popülizme hiç meyletmeden yapılan çok önemli işler var.

Bu işlerin başında da bence YADEM yani Yaşlı Destek Merkezi ve bu merkezin yaptığı çalışmalar geliyor. Başkan Ekrem Yüce'nin talimatıyla hassasiyetle çalışan Yaşlı Destek Merkezi (YADEM) ekipleri de Sakarya'da yardıma ihtiyaç duyan tüm yaşlıların yanında oluyorlar. Temizlikten, tedaviye, sosyal yaşamdan, bilgiye, spordan kültürel faaliyetlere kadar binlerce etkinlik düzenleyen YADEM, Sakarya'da yaşlıların hayır duasını kazanıyor. Büyükşehir'den yapılan açıklamada 2022 yılı boyunca gerçekleştirilen faaliyetlerin raporuna yer verildi. Buna göre YADEM, 1 Ocak ve 31 Aralık 2022 tarihleri arasında 10 binden fazla yaşlıya hizmet sunuldu.

183 aileye toplamda 423 kez temizlik yapıldı, 133 aileye ise 677 kez kişisel bakım hizmeti verildi. Ayrıca 417 kişiye 161 kez refakat ve ulaşım imkanı sağlandı. Sokak-sokak gezen YADEM birimi, 225 kişinin evine tespit görüşmesine gitti. İşte gerçek hizmet ve gerçek Belediyecilik.

#yadem #sakarya #buyuksehir

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs