Adem Tamay dualarla anıldı

.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

 

Adem Tamay dualarla anıldı

Geyve'de ülkücü şehit Adem Tamay'ın vefatının 43. yıl dönümü için ve tüm şehitlerin aziz hatırasına Mevlit okundu.

Geyve’nin Akkaya Mahallesinden olan Adem Tamay, 8 Şubat 1980 günü İstanbul'dan Geyve'ye gelirken; trende silahlı saldırı sonucu şehit edilmişti. Geyve Ülkü Ocakları Başkanlığı Merkez Cami revaklarına üzerinde "Unutanın Kanı Kurusun" yazılı Adem Tamay'ın resmini astılar.

Geyve Merkez Sinan Bey Camiinde düzenlenen Mevlit programında; Mustafa Cesur, Harun Ahıskalı ve Emrah Babacan hocalar Kuran-ı Kerim tilavet ettiler, Mevlid-i Şerif okudular.

Geyve Ülkü Ocakları tarafından bugün Geyve Merkez Sinanbey Camii'nde düzenlenen Mevlid-i Şerife Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Sakarya Ülkü Ocakları Başkanı Kadir Şentürk, MHP İlçe Başkanı Murat Çakmak, Geyve Ülkü Ocakları Başkanı Şahan Üstün, Belediye Meclis üyeleri, MHP eski ilçe başkanları, Geyve Ülkü Ocakları eski başkanları, ülkücüler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mevlid'in sonunda cami çıkışında cemaate pilav ikram edildi. Camideki mevlit programından sonra çok sayıda ülkücü gençler, Adem Tamay'ın Akkaya Mahallesindeki kabrini ziyaret ederek çiçek bıraktılar.



 

ŞEHİTLERİ UNUTMAYACAĞIZ

Geyve Ülkü Ocakları, Adem Tamay'ın şehit edilişinin 43. yılı münasebetiyle bir açıklamada bulundu:
"Adem Tamay'ın 8 Şubat 1980'de İstanbul'da şehit edilişinin yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. Adem Tamay vatan için canını veren, Ülkücü Hareket’in yetiştirmiş olduğu birçok neferden bir tanesidir. 
Kendisi henüz 26 yaşındayken vatan hainleri, din düşmanları tarafından trende kahpece vurularak şehit edilmiştir. Allah O ve onun gibilerden razı olsun, Allah-ü Teala tekrar bize ve milletimize bu acıları yaşatmasın. Ruhu şad olsun, mekanı Cennet olsun. 

Bu vesileyle Mevlid-i Şerife katılım sağlayan vatandaşlarımıza ve sesleriyle ruhumuzu canlandıran saygı değer hocalarımıza teşekkür ederiz."



 

Adem Tamay (Tomay) kimdir?

Geyve'nin Akkaya Mahallesi’nden olan Adem Tamay İstanbul’da Maltepe sigara fabrikasında çalışıyordu. 26 yaşında olan Âdem Tamay; evli idi ve şahadeti sırasında altı aylık bir kız çocuğu vardı. Yanında arkadaşları Mehmet Görür ve İsmail Başaran olduğu halde cuma günü öğleden sonra Haydarpaşa- Gebze banliyö treniyle memleketi Geyve'ye giderken Pendik yakınlarında trende bulunan bir grup militan silahlarını çekerek yolcuları yere yatırdıktan sonra Âdem Tamay ve arkadaşlarını kurşuna dizmek suretiyle 8 Şubat 1980 günü şehit etmişti.

 

#adem #tamay #anildi #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs