ADALET BAKIŞ AÇINA GÖRE DEĞİŞİR

.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN


Geyve Gençlik Merkezinde konuşma yapan Sakarya il müftü yardımcıları Dr. Caner Akdemir ve Mehmet Şahin hocalar:" Mazlum Filistin halkını savunmak için, Arap veya Müslüman olmaya gerek yok; insan olmak yeter." dediler.

MÜSLÜMAN ARI GİBİDİR
Programı Aziz Çifçi hoca sundu ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Dr. Caner Akdemir Batı Edebiyatından verdiği örneklerde kısaca şunları söyledi: Bir olaya hangi pencereden bakarsan, senin adalet duygun o yönde gelişir. Mesela TV'de belgesel izlerken aslanın tarafından bakarsan; aslan, ceylanı yakalayıp yediği zaman mutlu olursun. Mazlum ceylanın tarafından bakarsan; yaşamak için mücadele eden ceylan, aslanın pençesinden kurtulursa sevinirsin. Peygamber Efendimiz insanı arıya benzetir. Arı helal yer, helalinden üretir, konduğu yere zarar vermez. Atalarımız da arı gibi gittiği yeri abat etmişlerdir. Evlerimiz kıblegah olursa bizim çocuklarımız da aslana değil, ceylana odaklanır ve o zaman yeryüzüne adalet gelir.

5 H VİTAMİNİ
Sakarya İl müftü yardımcısı Mehmet Şahin de yaptığı konuşmada kısaca şunları söyledi: İmanın şubelerinden asla taviz vermemeliyiz. Her Müslüman'da 5 H vitamini olmalıdır: 1.Hayat,2.Hayal,3 Hedef, 4.Heyecan,5. Hareket. Bu beş H vitamini de Haya ambalajıyla kaplı olmalıdır. Batı ülkeleri zulüm, Doğu merhamet üretir. 

#muftu #caner #sahin #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs