GEYVE KIZ İHL 'nin 5. SINIFINA GEÇİŞ SINAVI

.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Geyve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü , Şehit Serdar Gökbayrak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde açılacak olan 5. Kademe proje sınıfları için kabul sınavı düzenlenecek.

 

25 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 10.00’da yapılacak olan ve 50 kontenjanı bulunan sınava; kayıt yaptıran bütün 4.sınıf öğrencileri katılabilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı, bünyesinde ortaokul kademesi de olan proje okullarına 5. sınıfa kayıtlarda sınav yapma hakkı tanıdı. Şehit Serdar Gökbayrak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde oluşturulacak 5. kademe proje sınıfları için sınav düzenleyecek. 25 Mayıs tarihindeki sınava başvuru yapan bütün 4. sınıf öğrencileri katılabilecek.

 

MATEMATİK VE İNGİLİZCE AĞIRLIKLI SINIFLAR 

Oluşturulacak olan iki şubede 25’er öğrenci yer alacak. Bu öğrenciler sınavdan aldıkları puana göre yerleşme hakkı kazanacaklar. Proje sınıflarının haftalık 10 saate varan Matematik ve Yabancı Dil derslerinin yanı sıra yoğunlaştırılmış kurslar ve eğitim kampları gibi avantajları da olacak. TÜBİTAK , Teknofest, Erasmus, eTwinning gibi ulusal ve uluslar arası proje ve yarışmalar için de özel çalışmalar yapılacak.

 

65 SORUDAN OLUŞAN 105 DAKİKALIK SINAV

Geyve Şehit Serdar Gökbayrak Kız AİHL’deki sınavda Türkçe, Matematik ve Fen Bilimlerinden 15’er, Sosyal Bilgiler ve Din Kültüründen 10’ar, İngilizce’den 5 olmak üzere toplam 65 soru olacak. Ayrıca sınav sonucuyla kayıt yaptıran ilk 3 öğrenciye aylık 1.000TL burs verilecek. Dördüncü sınıf kız öğrenciler için 50 kontenjanın bulunduğu sınav, 25 Mayıs Cumartesi günü saat 10:00’da başlayacak.

#kiz #ihl #siniav #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs