Hafızlık yarışmasında üçüncü Geyve'den

Akyazı İmam Hatip Lisesince düzenlenen Sakarya İmam Hatip Liseleri arası Kuran okuma ve ezan okuma yarışması Akyazı’da yapıldı.
Ali ARICI Ali ARICI







Akyazı İmam Hatip Lisesince düzenlenen Sakarya İmam Hatip Liseleri arası Kuran okuma ve ezan okuma yarışması Akyazı’da yapıldı. Belediye toplantı salonunda yapılan yarışma Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı.

Program sunucusu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri öğretmeni Feridun Açıldı’nın yarışma kuralları hakkında bilgi vermesinin ardından yarışma jürisi yerini aldı.
Güzel Kur-an Okuma, Güzel Ezan Okuma ve hafızlık olmak üzere 3 dalda yapılan yarışmalara Adapazarı, Hendek, Akyazı, Karasu, Geyve, Kaynarca, Pamukova ve Kocaali İmam Hatip liselerinden toplam 20 öğrenci yarıştı. Başkanlığını Akyazı müftüsü Metin Tomurcuk’un yaptığı jüri birbirinden güzel okuyan yarışmacıları değerlendirirken oldukça zorlandı Salonu hınca hınç dolduran izleyiciler yarışma boyunca yerlerini bir an bile terk etmeden yarışmayı sonuna kadar sessizce ve zevkle takip ettiler. Yarışma sonunda dereceye giren yarışmacılara birer çeyrek altın ve çeşitli armağanlar verildi. Yarışma birincilerinin ödüllerini İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları İrfan Sarık ve Turgut Özbek, 2. lerin ödüllerini Kaynarca Müftüsü, Şükrü Kabakçı ve 3. lerin ödüllerini de Geyve Müftüsü Hüseyin Duran verdi. Yarışmacılara maddi ve manevi Desteklerinden dolayı Kur-an Kursları Müdürü, İlim yayma Cemiyeti Başkanı Halil Atmacı ve DR. Cevat Yıldırım’a da birer plaket verdi. Ayrıca destek verdiği halde adının verilmesini istemeyen kişi ve kuruluş temsilcilerine de teşekkür edildi.
Yarışma sonunda uzaktan gelen misafirlere inci Pizza salonunda bir öğle yemeği ikramında bulunuldu.

YARIŞMADA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

HAFIZLIK YARIŞMASI:
1- Muhammet Key Hendek İHL 390 puan
2-Süleyman Baş Adapazarı İHL 366 “
3-Tuncay Öztürk Geyve İHL. 345 “
4-Enes Orhan Akyazı İHL 343

KUR-AN OKUMA YARIŞMASI:
1-Mustafa Atalar Adapazarı İHL 574
2-Selami Dirikolu Hendek İHL 574
3-İlyas Çetinnar Geyve İHL 560

EZAN OKUMA YARIŞMASI:
1-Resul Caner Adapazarı İHL
2-M.Ali Elik Kocaali İHL
3-Can Akarsu Kaynarca İHL.



Kaynak:www.akyazihaber.com

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs