Sakarya’nın karne töreni Geyve’de yapıldı

Sakarya ilimizin 2011-2012 öğretim yılı 1. dönem karne töreni, protokolün katılımıyla Geyve Doğantepe İlköğretim Okulu’nda yapıldı.
Editör Editör

Geyve Doğantepe YİBO (Yatılı Bölge İlköğretim Okulu) toplantı salonunda yapılan karne verme törenine; Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Garnizon komutanı Jan. Üsteğmen Lütfü Varol, Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, müdür yardımcıları Alaattin Dişli, İrfan Sarık, Zafer Soyhan, Teftiş Kurulu Başkanı M. Emin Taşkın; Geyve MEM Beşir Nalbant, müdür yardımcıları Davut Karamehmetoğlu, Mehmet Doğan, il MEM SEBAP üyeleri Geyve’deki ilk ve orta dereceli okul müdürleri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veliler katıldı.

YİBO müdürü Metin Erdoğan, davetlilere hoş geldin konuşması yaptı.

MEM şube müdürü Davutkaramehmetoğlu’nun rehberliğinde düzenlenen programın sunuculuğunu, öğretmen Uğur Nas ve Gülten Turhan yaptı.

Geyve Atatürk ilköğretim Okulu Halk Oyunları ekibi, yöresel oyunları oynadı.

Doğantepe YİBO ana sınıfı öğrencilerinin karneleri verildi.

Öğrencilerden Sümeyye Çavdar, Gülsüm Yanık ve Esra Çelik’in okuduğu şiirler çok beğenildi.

Yatılı öğrenciler şanslıdır
Geyve Milli Eğitim Müdürü Beşir Nalbant:”Karne törenimize katılan tüm davetlilere teşekkür ederim.

YİBO yatılı bir okul olduğu için, burada kalan öğrenciler şanslıdır. Çünkü gece- gündüz öğretmenlerin gözetimi altındadır. Onların rehberliği sayesinde derslerine daha iyi çalışırlar, eksiklerini tamamlarlar.
Öğrencilerimizi yetiştirmek için gayret eden öğretmenlere de teşekkür eder, iyi tatiller dilerim.

Her zaman bizlerin yanında olan ve eğitime verdiği önemden dolayı ilçe kaymakamımız Sayın İdris Akbıyık Bey’e teşekkür ederim.
Düzce il MEM’e atanan değerli müdürümüz, örnek insan Sayın Murat Yazıcı Beyefendi’ye yeni görev yerinde de başarılar diler, hepinize saygılarımı sunarım.”dedi.

Karnedeki kırıklar kâbusa dönüşmesin
İl MEM Murat Yazıcı:”Öğrencilerin karnesinde zayıf not olabilir. Ben inanıyorum ki bu çocuklar 2. Dönem daha iyi çalışıp zayıfları düzeltecektir. Bunun için sevgili veliler, çocuklarınıza karşı yapıcı davranın. Kırık notlar kâbusa dönüşmesin.

SEBAP projesine destek olan siz değerli öğretmenler sayesinde, her geçen yıl, Sakarya’nın başarı sıralaması yükseliyor. Eğitim konusunda bizleri destekleyen başta Sayın Valimize, tüm ilçe kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza ve diğer yetkililere teşekkür ederim. Düzce’ye gitsem de Sakarya’yı unutmayacağım.” dedi.
 

Sakarya karnene töreni
 Geyve kaymakamı İdris Akbıyık:” İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2011-2012 birinci dönem karne verme törenini, ilçemiz Doğantepe okulunda düzenlemekle bizleri sevindirdi. Kaymakam olarak ben her zaman eğitimcilerin yanındayım. Atatürk’ün dediği gibi, geleceğimizin teminatı olan gençleri, öğretmenler yetiştirecektir. Öğretmenlik, Peygamberlik mesleğidir.

Karne, çocukla beraber öğretmenin ve velinin de göstergesidir. Bunun için, velilerin de birinci meselesi eğitim olmalıdır. Belki de geleceğin bilim adamları Doğantepe YİBO’dan çıkacaktır. İşte öğretmeler, bu çocuğu keşfetmelidir. “dedi.

Doğantepe YİBO sınıf birincileri olan; 6A İlayda Uyar, 6B Keriman Çağlar, 7A Sümeyye Dilek, 7B Verda Aksöz, 8A Şule Tezcan ve 8B Esra Akkavuk’a törenle belgeleri verildi.

Mehmet AYDOĞAN

GeyveHaber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs