Alifuatpaşa Ülkü Ocağı 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama Mesajı

Alifuatpaşa Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz AKKAYA, 18 Mart Çanakkale şehitlerinianma yıldönümü ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.
Editör Editör

Büyük Türk milletininbekası, huzur ve esenliği için şahadet mertebesine erişmiş tüm vatanevlatlarının saygı, şükran ve rahmet ile anıldığı bugün, aynı zamanda şahadetlekazanılmış Çanakkale Zaferinin de kutlandığı gündür.

18 Mart Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktasıolmuştur. Türk Milleti, Çanakkale’de tarihe altın harflerle yazılmış büyük birmücadeleye imza atmıştır.

Kadını erkeği, yaşlısı ve genciyle birlikte işgalcikuvvetlere karşı büyük bir direnç gösteren Türk milleti, vatanı korumak uğrunabinlerce şehit vermeyi göze almıştır.

Yüksek vatan sevgisi, millet aşkı ve bağımsızlık heyecanının zirveye ulaşarakşehitlikle taçlandırıldığı bu savaş ile büyük Türk Milleti, vatanın bütünlüğüve milletin bağımsızlığı için neleri göze alabileceğini tüm dünyayagöstermiştir.

Vatanımızın bütünlüğü ve ulusumuzun bağımsızlığı söz konusuolduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdırÇanakkale Zaferi. Bu zafer, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayanbir azmin mücadelesi ve Türk askerinin direnme gücünün, fedakarlık ruhunun,vatanseverlik şuurunun abidesidir.

Çanakkale Savaşları, sıradan bir askeri müdahale ve mücadele değil, artıkAnadolu’ya da yönelmiş olan tehdidin sabır sınırlarını zorladığı yıllarda,büyük Türk milletinin gösterdiği yüksek fedakarlığın ve kahramanlığın abidesiolmuştur.

Ve… Çanakkale, Türk’e biçilen kefeni yırtmak için, canını Allah yolunda fedaeden, kanlı gömleğiyle kara toprağa giren on binlerce kınalı şehidin muhteşemdestanıdır.

Çanakkale, dönemin küresel güçlerinin, milletimiz en zayıf olduğunu zannettiğibir dönemde başlattığı büyük bir saldırının, yüksek bir iman ile püskürtülmesidemektir.

Çanakkale’de tarih yazarak düşmanlara geçit vermeyen, milli mücadelede yüksekirade göstererek ihanete fırsat tanımayan kutlu atalarımız gibi bugün de, milliyetçi-ülkücühareket, benzer tehditlerle mücadele etmek durumundadır.

Ancak bu kez maruz kaldığımız risk ve tehlike daha sinsi,daha kapsamlı ve dahazorludur. Çünkü kökü dışarıda, ucu ve uzantıları içeridedir.
Dünyanın en büyük ordularına karşı verilen ve “ÇanakkaleGeçilmez” dedirten bu direniş, milletimizin vatan sevgisi ve bağımsızlıkülküsünden almıştır.

En az dün kadar, bugün de milletimizin bekası için ihtiyacımız olan “ÇanakkaleRuhu”nun nesillere kazandırılması milli geleceğimiz açısından hayati derecedeönem arz etmektedir. Bu bilinçle Ülkücü Hareket Çanakkale Ruhu’nu her daimyaşatmayı kendisine görev bilmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitler Günü vesilesiyle başta Mustafa KemalAtatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, asil kanlarını bu topraklara akıtarakHakka ulaşan bütün aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Alifuatpaşa Ülkü Ocağı

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs